Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:06:06

Міліція Чернігівщини здає кров для братів по зброї

12.06.2014   07:36

За два дні Чернігівські міліціонери здали в банк крові близько 30 літрів крові, яка в разі потреби буде передана медикам в зону АТО. Вже декілька років поспіль працівники органів та підрозділів внутрішніх справ Чернігівської області проводять благодійну акцію зі здачі крові під назвою «Міліцейська крапля крові».

Цього разу акція, приурочена до всесвітнього Дня донора крові, який відзначають 14 червня, набула дещо іншого забарвлення. Нині препарати крові вкрай потрібні пораненим міліціонерам, гвардійцям та військовикам, які брали участь в антитерористичній операції на Донеччині та Луганщині.

Дякуючи Всевишньому, кулі й осколки минають наших хлопців, які несуть службу на блок-постах навколо Слов'янська та звільняли від терористів Красний Лиман. Натомість потрібна кров пораненим побратимам з інших областей. Наразі препаратів крові достатньо, але медики накопичують її запаси. В разі потреби санітарна авіація готова доставити кров туди, де вона потрібна.

В спортзалі Управління МВС в Чернігівській області медики прийняли кров від п'ятдесяти донорів у погонах.


Як розповів очільник УМВС Олег Демченко, в акції взяли участь не лише працівники Управління, здавали кров співробітники інших структурних підрозділів, зокрема, бійці патрульної служби, дільничні інспектори, інспектори ДАІ. Тридцять співробітників Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ долучилися до акції напередодні, наразі триває здача крові міліціонерами в міськрайвідділах області.

Серед донорів були й ті, хто минулого тижня повернувся із зони АТО, вони як ніхто інший знають ціну людського життя. Без зайвого пафосу міліціонери сказали, що прийшли допомогти побратимам, які зараз знаходяться в шпиталях, адже вони вчинили б так само.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини