Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:38:30

Три мільйони на музей Довженка зливали без конкурсу з порушенням закону

10.06.2014   11:18Агенцiя

Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА безпідставно провело тендер на розширення музею Довженка у Сосниці за неконкурентною процедурою «у одного учасника». Про це йдеться у рішенні Господарського суду Чернігівської області.

Йдеться про тендер на розширення літературно-меморіального музею О.П.Довженка, який управління проводило минулої осені. Тоді підряд вартістю 3 мільйони без конкурсу отримало ТОВ «Чернігівське РСУ» співвласником котрого був Віталій Собиченко, відомий як директор комунального підприємства «Чернігівбудінвест» Чернігівської міської ради.

Управління капбудівництва своє рішення пояснювало таким чином: роботи по заміні покрівлі, віконних блоків та оздоблення фасадів потребували сприятливих погодних умов, а позитивний висновок філії «Укрдержбудекспертизи» отримали лише лише у жовтні. Тому виникла складна ситуація щодо освоєння виділених коштів – їх треба було освоїти до кінця 2013 року, а на відкриті торги часу вже не лишалося.

Натомість обласна прокуратура за результатами власної перевірки заявила, що закупівлю у одного учасника застосовано безпідставно.

По-перше, законом передбачено виключний перелік підстав застосування цієї процедури, а перераховані управлінням обставини до таких не належать.

По-друге, Указ Президента про відзначення 120-річчя від дня народження Довженка прийнято у липні 2012 р., а постанову Уряду про фінансування – у квітні 2013 р. Тобто, наголошувала прокуратура, у посадових осіб було достатньо часу для відкритих торгів.

Суд вимоги прокуратури задовольнив повністю, зазначивши, що не було якихось раптових, неочікуваних та несподіваних особливих економічних чи соціальних обставин, які б створили нагальну потребу в закупівлі у одного учасника.


http://nashigroshi.org/2014/06/10/try-miljony-na-muzej-dovzhenka-zlyvaly-bez-konkursu-z-porushennyam-zakonu/

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини