Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:14:43

Чернігів заполонили графіті з українськими прапорами та портретами Шевченка

10.06.2014   07:04Агенцiя

Місто наповнюють патріотичні малюнки.

Волонтери малюють прапор у підземці Чернігова У Чернігові студенти-патріоти скуповують всю фарбу кольорів українського прапора у будівельних магазинах, щоб розфарбувати трансформаторні підстанції, підземки, паркани та огорожі. Замість традиційних графіті — портрети Шевченка, кобзарів та україночок. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Волонтери замальовують нецензурні написи на стінах чернігівської підземки і створюють величезну жовто-блакитну картину. На ній - портрет Шевченка. Для Олександри Розгон ця робота особлива. "Шевченко — це взагалі був мій перший портрет, який намалювала. Я його здерла з книжки, яка була в мене вдома. Сіла і намалювала. І так далі воно пішло, що я пішла в художню школу", - каже художниця Олександра Разгон. Над картиною працюють десятки волонтерів. Це люди, які раніше картин не писали. Поки вони працюють, підходять перехожі: дякують і фотографуються на тлі прапора.

Ентузіасти вже витратили понад 30 літрів фарби. Гроші на неї дають перехожі, тут таки стоїть скринька для благодійників.

Студент-економіст зібрав команду з трьох десятків хлопців із сусідніх дворів і за чотири доби вони зробили найпатріотичнішу трансформаторну підстанцію в місті. Хлопців від 13-ти до 20-ти років об'єднав один малюнок. Поруч із Шевченком вони зобразили Майдан, який їх усіх навчив інакше ставитися до України. Чотири дні - поки тривала робота - батьки не могли вмовити дітей навіть пообідати. Нагадаємо, у Києві на Оболоні намалювали величезний прапор України.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

http://tsn.ua/ukrayina/chernigiv-zapolonili-grafiti-z-ukrayinskimi-praporami-ta-portretami-shevchenka-353759.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини