Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:48:48

День безпеки в бібліотеці

31.05.2014   13:06

Напередодні омріяних дітлахами літніх канікул працівники Державтоінспекції спільно з фахівцями з профілактичної роботі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівщини проводять ряд заходів, спрямованих на виховання у дітей культури безпечної поведінки на дорогах під час літнього відпочинку. Робочий тиждень розпочався з відвідування Чернігівської обласної бібліотеки для дітей імені М. Островського.

До бібліотеки запросили учнів ряду розташованих неподалік навчальних закладів. Діти як слід підготувалися до зустрічі з вартовими дорожнього порядку: зокрема, одним з пунктів програми заходу була виставка учнівських художніх робіт з тематики безпеки дорожнього руху. І поза сумнівом, відібрані для експозиції малюнки варто визнати майстерними.

Вже у процесі заходу дітлахи отримали можливість нестримно творити просто перед очима організаторів, педагогів та однолітків: школярі втілювали свої уявлення про безпечний дорожній рух у малюнках на асфальті. За кільканадцять хвилин весь майданчик перед бібліотекою заряснів крейдяними малюнками. Найкращі роботи були відзначенні тематичними подарунками.

Не випадково зустріч проходила в бібліотеці. Адже книжки займають одне з перших місць у пізнанні корисної для життя інформації.

Діти переглянули лялькову виставу «Твій друг Світлофор» та відвідали веселий кінозал світлофора Моргайка, переглядали мультфільми з правил безпечної поведінки на дорозі. Цікавою було й виставка дитячих книжок, що пропагують «дорожню грамоту».

В свою чергу, правоохоронці в цікавій і доступній інтерактивній формі нагадали малечі основні положення Правил дорожнього руху України. Також щойно набуті знання були закріплені практичним заняттям. На умовному перехресті малеча змогла «приміряти» на себе не тільки добре знайомі зі щоденного життя ролі пішоходів, а й інших учасників дорожнього руху: водіїв різних видів транспорту, а також автоінспектора-регулювальника.

Наприкінці зустрічі заступник начальника відділу кадрового забезпечення та профілактичної роботи управління ДАІ УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Олена Царюк побажала малятам приємного та безпечного відпочинку під час канікул. Діти, в свою чергу, пообіцяли добре засвоїти знання, здобуті при спілкуванні з працівниками ДАІ, та не порушувати Правил дорожнього руху.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини