Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:11:54

41-й батальйон територіальної оборони проходить навчання в 169-му навчальному центрі в Десні Козелецького району

31.05.2014   12:53Агенцiя

Побувавши на навчаннях, наші кореспонденти переконалася з одного боку в тому, що підготовкою військових резерву займаються справжні професіонали, а з іншого боку – в тому, що проблеми з організацією і забезпеченням новостворених підрозділів залишаються такими ж гострими.

«Терористи» штурмують склад. Територіальна оборона захищає стратегічний об’єкт. У даному випадку це тренувальне завдання, яке виконують у 169-му навчальному центрі в Десні військовослужбовці резерву, мобілізовані до 41-го батальйону територіальної оборони. Підготовкою резервістів займаються досвідчені фахівці – багато з них пройшли гарячі точки.

Кількасот наших земляків мобілізовані позачергово. 41-й батальйон територіальної оборони – це вже другий такий підрозділ, сформований у нашій області. Раніше створений 13-й батальйон, як відомо, зараз бере участь в антитерористичній операції на Луганщині. Перші плани міністерства оборони й генерального штабу були такі, щоб створити в кожній області один батальйон тероборони й залишити їх кожен у своєму регіоні. Однак війна змінила всі плани: 13-й батальйон відправили на Схід, а тепер 41-й планують залишити в області для охорони важливих об’єктів.

Мобілізовані резерву стурбовані неослабними воєнними діями на сході країни, через що, на їх думку, не виключене й їхнє відправлення в зону АТО. І справа не в тому, що солдати бояться: вони вимагають належного забезпечення зброєю, боєприпасами, всім необхідним спорядженням. А натомість їм видали черевики – берці – лише вчора, до того всі ходили в кросівках. Не вистачає нової стрілецької зброї й набоїв. Резервісти вказують на несправедливість: разом з ними проходять навчання такі самі батальйони з Києва та Київської області – вони забезпечені в побуті значно краще.

І при цьому наші земляки, тренуючись зі зношеною зброєю, отримавши таку ж мобілізовану техніку, терпляче витримуючи бюрократичні затримки, втому, нервове навантаження, готові захищати свою Батьківщину.


http://chodtrk.com.ua/?p=14998

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.