Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:06:47

Урочисте відкриття XXVII-го Меморіалу з пожежно-прикладного спорту пам’яті пожежних-героїв Чорнобиля. ФОТО

30.05.2014   12:00

29 травня на спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС у Чернігівській області відбулось урочисте відкриття XXVII-го Меморіалу з пожежно-прикладного спорту пам’яті пожежних - героїв Чорнобиля.

В останнє, Чернігівщина приймала такі змагання у 2010 році, де змагалися  збірні команди з України, Росії, Білорусі, Молдови та Казахстану.
Чернігів гостинно приймав кращих спортсменів-рятувальників, які прибули сюди, щоб продемонструвати свою швидкість, майстерність та вибороти перехідний кубок Меморіалу пам’яті пожежних - героїв Чорнобиля.

До учасників і гостей змагань з привітальними словами звернулися директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України генерал-лейтенант служби цивільного захисту у відставці Григорій Марченко, Міністр України з питань надзвичайних ситуацій у 2002 - 2005 роках, Президент Федерації пожежно-прикладного спорту України генерал-полковник у відставці Григорій Рева,  заслужений працівник освіти України, начальник управління пожежної охорони Чернігівської області у 1992 - 1994 роках, ректор Черкаської Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля у 1996 - 2007 роках генерал-майор Микола Шкарабура. Крім того, т.в.о бов’язки начальника Управління ДСНС у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Олександр Борискін, представник духовенства - священник церкви Михайла і Федора Чернігівської єпархії УПЦ Отець Ілля, родичі й близькі загиблих пожежних - героїв Чорнобиля Володимира Правика, Віктора Кібенка, Миколи Титенка, Висиля Ігнатенка та Миколи Ващука у своїх виступах побажали учасникам змагань захоплюючої чесної боротьби, нових спортивних досягнень, миру, витримки, успіхів та заслужених перемог.
Підняли прапор змагань капітани усіх команд.

Постріл стартового пістолета ознаменував початок змагань. Електронне табло висвітлювало результати забігів. Цього дня рятувальники змагались у двох видах: подолання 100 метрової смуги з перешкодами та пожежній естафеті 4 по 100 метрів.

У фінальному забігу звання чемпіону Меморіалу в подоланні 100 метрової смуги з перешкодами з результатом 15,93 сек. здобув майстер спорту міжнародного класу Денис Єсипенко з Одеської області. Друге місце за майстром спорту Анатолієм Хаюком – Київська область, третім був майстер спорту Олександр Андрійчук з Волині.
У пожежній естафеті чотири по 100 метрів кращими з результатом 56,03 сек. була команда з міста Києва. Друге місце посіла команда Київської області, а третє зайняла  ще одна команда з м. Києва.

Протягом 30 травня усі охочі зможуть спостерігати найцікавіші спортивні видовищні види змагань, що відбуватимуться на спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини