Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:48:00

Чернігівцям розповіли про Реанімаційний пакет реформ

29.05.2014   13:12Агенцiя

Активісти громадської ініціативи Реанімаційний пакет реформ (РПР) представили пакет законопроектів для реформування країни, а також розповіли про вже ухвалені на вимогу активістів шість законів.

У презентації взяли участь експерти РПР від груп судової та адміністративної реформи, медіа, лісового господарства, податкової та дерегуляції - Олександр Білоус, Микола Виговський, Наталя Соколенко, Остап Єднак, Олег Мацех, Вадим Міський.

Учасники ініціативи розповіли, що змінюють вже ухвалені закони від РПР: "Про відновлення довіри до судової системи України", "Про державні закупівлі", "Про суспільне мовлення в України", про посилення відповідальності за корупцію та про розширення доступу до публічної інформації.

Активісти РПР закликали чернігівців активно користуватися цими законами. А також долучитися до розробки і лобіювання нових законопроектів від громадянського суспільства, які акумулюватиме і добиватиметься ухвалення Реанімаційний пакет реформ.

Експерти РПР також розповіли про співпрацю із Кабінетом міністрів, зокрема, успішне запровадження завдяки спільним зусиллям РПР і міністерства юстиції Центрів надання адміністративних послуг. У цих центрах громадяни можуть отримати будь-які свідоцтва (про народження, шлюб), замовити внутрішній і закордонний паспорт тощо.

У Чернігові РПР представив також і вимоги до нового президента із 10 пунктів, що посилюють контроль за президентською гілкою влади збоку громадськості, в тому числі, за кадровими призначеннями, фінансами та ефективністю роботи очільника держави.

Ініціатором зустрічі в Чернігові виступила ГО "МАRТ".

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.