Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:28:29

Рішення влади щодо земельних питань на контролі прокуратури області

27.05.2014   12:46

Органами прокуратури Чернігівської області систематично вивчаються рішення органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері земельних відносин.

Зокрема з початку року ГУ Держземагенства в області та місцевими радами прийнято 600 розпорядчих актів щодо надання у власність та користування земель житлової та громадської забудови та майже тисячу — щодо земель сільськогосподарського призначення.

Як засвідчили прокурорські перевірки кожне п’яте таке рішення прийнято з порушеннями вимог земельного та іншого природоохоронного законодавства.
Наприклад, перевірками установлено численні факти зловживань високопосадовцями при розпорядженні землями державної власності в області.

Зокрема на підставі незаконних наказів начальника Головного управління Держземагентства у області упродовж минулого та поточного років у власність приватних осіб, переважно мешканців інших регіонів, передано понад 100 га земель, розташованих у найбільш привабливих місцях області поблизу річок Десна та Дніпро, у тому числі за рахунок земель лісового фонду.

Всім цим фактам надано принципову правову оцінку, в тому числі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом зловживань. Справи щодо повернення цих земель у державну власність перебувають у провадженні судів.

Загалом з початку року за результатами вжитих заходів прокурорського реагування попереджено незаконне надання земель площею 250 га вартістю 8 млн. грн. Ще 180 га землі вартістю 3 млн. грн. реально повернуто у державну та комунальну власність.
Крім того, на усунення виявлених порушень органами прокуратури області внесено понад 120 документів прокурорського реагування за наслідками їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 75 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування.
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.