Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 15 квітня, 04:20:55

Про епідситуацію в області стосовно кишкових інфекцій за 4 місяці 2014 року

27.05.2014   08:14Агенцiя

Держсанепідслужба Чернігівської області повідомляє, що за 4 місяці 2014 року в області за медичною допомогою з приводу захворювання на кишкові інфекції звернулося 865 осіб.

Спалахів кишкових інфекцій, харчових отруєнь, пов'язаних з продукцією харчових підприємств області, а також в дитячих дошкільних закладах, школах, в закладах оздоровлення і відпочинку не зареєстровано. Захворюваність гострими кишковими інфекціями в основному є спорадичною і пов'язана з недотриманням умов та термінів споживання продуктів в домашніх умовах. Виключенням є спалах сальмонельозу (26 випадків) серед відвідувачів кафе «Кардинал» в м.Чернігові.

Фахівцями держсанепідслужби області проводиться комплекс протиепідемічних заходів по попередженню ускладнень епідситуації з гострих кишкових інфекцій. Запроваджено щотижневий моніторинг випадків захворювань та заходів, направлених на попередження ускладнень ситуації з ГКІ. Визначені заходи стосовно профілактики ГКІ для покращення епідситуації.

Епідситуація керована і знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби у Чернігівській області.

Щоб застерегти себе від кишкових отруєнь та токсикоінфекцій, потрібно дотримуватись таких основних правил безпечного харчування:
- вживати харчові продукти, напої, воду свіжими та гарантованої якості;
- забезпечити чистоту всього, що має відношення до приготування їжі і напоїв, починаючи з рук і завершуючи кухонним обладнанням;
- створити належні умови зберігання продуктів: ретельно відокремлювати готові продукти харчування від сирих; убезпечити їжу і напої від впливу комах і гризунів;
- піддавати гарячі страви з м'яса та риби ретельній термообробці;
- споживати лише свіжі, без ознак псування овочі, фрукти та молочні продукти;
- не купувати продукти харчування, а тим більше готову їжу, у місцях стихійної торгівлі.
- дотримуватись правил особистої гігієни, бо кишкові інфекції - це хвороба брудних рук;
- зверніть особливу увагу на дітей молодшого віку, бо з нашої вини вони хворіють у 10-17 разів частіше, ніж дорослі.

В разі виявлення перших ознак харчового отруєння, інфекційного кишкового захворювання негайно звернутися за медичною допомогою.
 

Останні новини Чернігівщини

Виявлено 185 нових випадків COVID-19

Виявлено 185 нових випадків COVID-19 20:47

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 14 квітня в області зафіксовано 185 нових випадків COVID-19.

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 275 осіб

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 275 осіб 12:46

За інформацією Чернігівського обласного центру громадського здоров’я, станом на 14 квітня в області вакцинація від коронавірусу охопила 7411 осіб.

Відбулася презентаційна зустріч-воркшоп

Відбулася презентаційна зустріч-воркшоп "Дорога смаку Чернігівщини" 12:00

12 березня за участі експертів проєкту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні" та представників міжнародної спільноти Slowfood в Чернігові відбулася презентаційна зустріч-воркшоп "Дорога смаку Чернігівщини" як інструмент розвитку сільських територій".

Триває ліквідація тіньового обігу нафтопродуктами

Триває ліквідація тіньового обігу нафтопродуктами 11:30

13 квітня відбулося чергове засідання робочої групи щодо запобігання нелегальному обігу та незаконній торгівлі нафтопродуктами на території області.

Лікарі під час онлайн-брифінгу розповіли про особливості та перебіг етапів вакцинації від COVID-19

Лікарі під час онлайн-брифінгу розповіли про особливості та перебіг етапів вакцинації від COVID-19 11:11

13 квітня відбувся онлайн-брифінг, на якому медичні експерти відповіли на найпоширеніші питання лікарів та громадян щодо вакцинальної кампанії.