Забезпечення військовослужбовців і призваних під час мобілізації військовозобов'язаних є першочерговим завданням для міністерства оборони України
Деякі засоби масової інформації в гонитві за рейтингами продовжують поширювати репортажі зі сходу України, в яких на підставі оцінок окремих представників силових структур формують суспільну думку щодо незадовільного грошового та матеріального забезпечення учасників антитерористичної операції.
Міністерство оборони України повідомляє, що існуючий стан забезпечення Збройних Сил України дозволяє виконати завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави. Вживаються дієві заходи щодо підвищення боєготовності та боєздатності Збройних Сил України.
Щодо забезпечення військовослужбовців і військовозобов'язаних засобами індивідуального захисту.
Міністерством оборони України оголошено тендер на закупівлю 24 тисяч бронежилетів, з них 12 тисяч - для військовослужбовців Високомобільних десантних військ та для інших підрозділів ЗС України - повний комплект "Корсар М3" та "Корсар М4", що мають 4-й ступінь захисту і пройшли відповідні випробування.
Станом на 15 травня поставлено до війська 560 бронежилетів 4-го ступеня захисту, протягом травня планується отримати ще 2,5 тисячі, а до кінця липня - забезпечити всю існуючу потребу.
Щодо забезпечення військовослужбовців харчуванням
Забезпечення військовослужбовців (громадян, призваних на військову службу під час оголошення мобілізації) харчуванням здійснюється за нормами харчування військовослужбовців Збройних Сил України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 року № 426 "Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань" (зі змінами і доповненнями), відповідно до порядку, встановленого Положенням про продовольче забезпечення Збройних Сил України на мирний час, затвердженим наказом Міністерства оборони України від 9 грудня 2002 року № 402 (зі змінами).
Харчування військовослужбовців визначених військових частин Збройних Сил України у польових умовах організовано на продовольчих пунктах штатними кухарями з використанням польових технічних засобів продовольчої служби. Їжа готується відповідно до розкладки продуктів і видається особовому складу тричі на добу. Хліб видається відповідно до норми забезпечення, нарізаний, по 50-75 г.
З метою урізноманітнення харчування дозволяється при складанні розкладки продуктів проводити заміну одних продуктів на інші відповідно до норм заміни, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 року № 426 (зі змінами та доповненнями).
Крім того, для харчування військовослужбовців разом зі свіжими продуктами використовуються концентровані та консервовані продукти, що не призводить до зниження підсумкової калорійності страв за добу.
Останні новини Чернігівщини
Консультанти громад Чернігівщини з ментального здоров’я в межах Дня спільнодії ознайомилися з провідними надавачами послуг в сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки населення 17:32
В обласній лікарні цього року запрацювало реабілітаційне відділення «RECOVERY». Тут відновлюються поранені військові. Облаштоване – коштом БО «Фонд Віктора Пінчука – Соціальна Ініціатива».
7 медалей здобули юні спортсмени на чемпіонаті України серед ДЮСШ та СДЮШОР серед юнаків і дівчат з веслування на байдарках і каное 16:48
З 09 до 13 липня в Умані відбувся Командний чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР серед юнаків і дівчат з веслування на байдарках і каное.
За втручання прокуратури у державну власність повернуто захисну споруду 16:22
За втручання органів прокуратури забезпечено виконання рішення суду щодо повернення до державної власності приміщення протирадіаційного укриття.