Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:03:14

Корупцію у податковій подолаємо разом

17.05.2014   11:06

Протягом січня – квітня 2014 року управлінням внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Чернігівській області проведені 24 службові перевірки, за результатами яких 7 матеріалів направлені до Прокуратури для прийняття рішення в порядку ст.214 КПК України.

хабар

хабар

За результатами їх розгляду відкрито 5 кримінальних проваджень за фактами здійснення злочинів у службовій діяльності, у т.ч. 1 - за одержання хабара.
Варто нагадати, що на початку березня в ході проведення спільних слідчо-оперативних заходів працівниками УСБУ в Чернігівській області та УВБ ГУ Міндоходів у Чернігівській області працівника податкової міліції спіймали «на гарячому» одразу після одержання хабара в сумі 5 тисяч гривень за сприяння у відшкодуванні державою податку на додану вартість. Колишнього посадовця визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України. Зловмиснику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік і 6 місяців та позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, протягом 3 років.

Також на адресу керівництва територіальних органів ГУ Міндоходів для вжиття заходів реагування щодо усунення недоліків та притягнення винних осіб до відповідальності направлено 7 подань.

До дисциплінарної відповідальності притягнуто трьох працівників служби, п’ятьом винесені офіційні застереження.

Крім того, з метою недопущення призначення на посади в Міндоходів області осіб з низькими морально-діловими якостями перевірено 29 кандидатів, відмовлень у призначенні не було.

В ході профілактичних заходів щодо недопущення корупційних дій працівниками ГУ Міндоходів області, управлінням внутрішньої безпеки за січень – квітень п.р. проведено 30 лекцій та співбесід зі співробітниками та кандидатами на вступ до лав податківців.

Звертаємо увагу, що при Міністерстві доходів і зборів України працює антикорупційний сервіс „Пульс”, який приймає дзвінки цілодобово. Саме завдяки цьому сервісу клієнти органів Міндоходів, у тому числі і суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності, можуть вирішувати проблемні питання, які виникають у веденні бізнесу та під час спілкування із службовими особами відомства. На разі, нагадуємо номер цілодобової телефонної лінії „Пульс” для клієнтів податкової та митниці: (044) 284-00-07.

Інформацію щодо протиправних дій посадових осіб територіальних підрозділів ГУ Міндоходів у Чернігівській області, порушень чинного законодавства суб’єктами господарювання можна надавати до управління внутрішньої безпеки за адресою: м.Чернігів, вул. Комсомольська, буд. 11 каб.208, або зателефонувати за номером телефону «Довіри» (0462) 668-522. За кожним фактом буде проведена службова перевірка і вжито відповідних заходів. Будемо вдячні за об’єктивну інформацію!

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини