Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:22:26

У центрі уваги наради – літнє оздоровлення дітей застрахованих осіб

14.05.2014   07:44Агенцiя

13 травня відбулася нарада директорів міжрайонних та Чернігівської міської виконавчих дирекцій обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

На нараді було розглянуто низку питань, зокрема: про оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів бюджету відділення в 2014 році, про підсумки виконання бюджету відділення за I квартал поточного року, результати контрольно-ревізійної роботи за I квартал 2014 року в розрізі робочих органів, динаміку показників оплачених днів по тимчасовій непрацездатності за I квартал 2013 та I квартал 2014 років по обласному відділенню в розрізі робочих органів. 

Враховуючи важливість питання оздоровлення дітей застрахованих осіб влітку поточного року на неї було запрошено і ряд керівників дитячих закладів оздоровлення із Івано-Франківської, Херсонської та Чернігівської областей.

На нараді зазначалося, що основним завданням оздоровчої кампанії за кошти Фонду у 2014 році є недопущення зменшення кількості дітей, охоплених оздоровленням в минулому році (9016 осіб). На ці цілі в поточному році бюджетом відділення передбачено 21 млн. 240 тис. грн., що в 2,1 рази перевищує фактичні витрати 2013 року. Суттєве зростання видатків передбачає збільшення кількості путівок придбаних за повну вартість з подальшою їх видачею застрахованим особам з частковою оплатою у розмірі 10%.

Комітетом з конкурсних торгів виконавчої дирекції відділення, проведено дві процедури закупівлі путівок до дитячих закладів оздоровлення за повну вартість. За їх результатами визначено шість закладів: дитячий заклад санаторного типу «Остреч» (м. Мена Менського району Чернігівської області), Дитячий Центр «Електронік» ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (с. Снов’янка Чернігівського району Чернігівської області), ТОВ «Оздоровчий комплекс «Сонячний» (смт Лазурне Скадовського району Херсонської області), ТОВ «Коматекс» (с. Красне Скадовського району Херсонської області), ТОВ «Прибрежний» (смт Лазурне Скадовського району Херсонської області), філія «Дитячий заклад санаторного типу лікувально-оздоровчий комплекс «Верховина» Приватного Івано-Франківського обласного товариства по туризму та екскурсіях «Івано-Франківськтурист» (смт Верховина Верховинського району Івано-Франківської області). Всі заклади мають першу та вищу атестаційну категорію, розташовані в безпосередній близькості від благоустроєних пляжів, і, що найважливіше, користуються попитом у дітей та їх батьків.

Загалом буде придбано 4713 путівок (на 313 шт. більше ніж очікувалось) на загальну суму 15 млн. 225 тис. грн. Путівки будуть розподілені між робочими органами у відповідності до їх заявок (як по кількості так і в розрізі ДЗО).

Так само на підставі пропозицій міжрайонних та міської виконавчих дирекцій заплановано 2 млн. 498 тис. грн. для здійснення часткового фінансування. На сьогоднішній день робочими органами проведена робота щодо максимального залучення коштів Фонду при оздоровленні дітей в місцевих таборах, зокрема комунальної форми власності, де будуть використовуватись бюджетні кошти. За результатами співпраці з керівництвом місцевих органів влади та власниками (керівниками) ДЗО очікується охопити оздоровленням за часткової участі коштів фонду 2,6 тис. дітей.

Також опрацьовано заявки профспілкових організацій, які самостійно займаються оздоровленням дітей та залучають при цьому кошти Фонду. Розрахункова кількість дітей, які будуть оздоровлені таким шляхом, складає 1,8 тис. осіб.

Наразі враховані всі заявки, як робочих органів, так і профспілкових організацій. Прогнозний показник кількості дітей, що будуть оздоровлені очікується близько 9,1 тис. дітей, в тому числі 4,4 тис. осіб по частковому фінансуванню та 4,7 тис. по путівках за повну вартість. Загальна потреба в коштах складає 19 млн. 450 тис. грн.

В ході наради відбувся обмін думками щодо покращення процесу оздоровлення дітей.
Засідання пройшло під головуванням директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду Савича П.І.


Прес – служба виконавчої дирекції обласного відділення Фонду
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини