Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:31:00

У Чернігові відбувся "День Пам'яті та примирення"

09.05.2014   13:53Агенцiя

8 травня вперше в Чернігові відбувся захід “День Пам’яті та примирення”. Гостей заходу зустрічали інформаційні стенди про роки Другої світової війни.

У рамках заходу відбувся виступ кавер-бенду «Crisp», які відтворили відомі світові хіти наживо. Пізніше пройшли інтерактивні бесіди на тему Другої світовій війні, за участі журналіста/публіциста Василя Чепурного, доктора історичних наук Сергія Леп’явка, кандидата психологічних наук Василя Голована.

У пам’ять за загиблими родичами кожен охочий мав змогу написати його ім’я на символічному хрестику і таким чином вшанувати їх пам’ять.

Згодом було проведено молебен за загиблими у Другій світовій війні.

На заході сонця в центрі Красної площі міста запалала тисяча лампадок – інсталяція слова «Пам’ятаємо». Довжина інсталяції становила 32 метра. Після запалення лампадок присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у роки Другої світової війни, а згодом виконали Державний гімн України.

Наприкінці заходу “День Пам’яті та примирення” відбулася презентація фільму «Чернігівський рубіж» виробництва телеканалу «Дитинець».
Гасло заходу: «Основна символіка – квітка маку».

За спостереженням організаторів заходи відвідали близько 2 000 учасників.
«Усе було добре, цікаво, без помпезностей та лоску», – ділиться своїми враженнями журналіст, шеф-редактор інтернет-порталу «Високий Вал» Олег Головатенко.

Організатори заходу:
• Центр прогресивної молоді «Апельсин»;
• Громадський Рух «Вільний Чернігів»;
• Громадська організація “Світанок”
• Чернігівський обласний осередок ВМГО «Молодь Демократичного Альянсу»;
• Чернігівська самооборона.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.