У приготуванні українських страв змагались засуджені Чернігівської виправної колонії № 44
В Чернігівській виправній колонії № 44 управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області відбувся конкурс «Українські страви».
Український червоний борщ та вареники з картоплею – страви у їдальнях виправних колоній Чернігівщини готують не часто. Втім, саме ці наїдки готували кухарі Чернігівської виправної колонії № 44 для кулінарного конкурсу.
Конкурс кухарів в пенітенціарних установах Чернігівщини цього року проводиться вперше. Головне завдання – виявити та заохотити вправних кулінарів, кажуть організатори. З цією метою – і конкурсне меню дещо відрізнялось від щоденного раціону засуджених.
Журі конкурсу, до якого входила директор ресторану «Старий Чернігів» Наталія Савченко, оцінювали презентацію страви, оригінальність оформлення, смакову якість та технологічний процес приготування.
Враховуючи, що в журі були фахівці, організатори конкурсу постаралися, щоб пункти критеріїв були розширені, щоб дозволити засудженим відчувати себе дійсно творцями своїх страв. Цікаво, що вони виходили за рамки просто розповіді про виготовлені страви і виявляли себе як особистості.
Учасниками конкурсу стали 5 команд засуджених, до кожної команди входило по 3 жінки, які сами вибирали назву своєї команди, згадували улюблені домашні рецепти, а деякі, навіть, приготували віршовані презентації.
У підсумку, за оцінкою журі, найсмачніший обід приготувала команда 3 відділення під назвою «Смаколики». Засуджені Яна Крохмальова, Крістина Сімонова та Ірина Кушнір радісно приймали привітання від начальника Чернігівської виправної колонії № 44 підполковника внутрішньої служби Андрія Кирієнка. Друге місце посіла команда «Смак», третє місце поділили між собою команди «Ласкаво просимо» та «Берегиня». Всі учасниці отримали заохочувальні грамоти та солодкі призи.
«Такі заходи запам'ятовуються і стають частиною життя відділень і самих учасників, тому що дозволяють показати, що і у виправній установі є можливість не тільки осмислити все, що привело людину за грати, але і отримати знання, які нададуть можливість влаштуватись в житті вже після звільнення. Адже люди, які тривалий час перебувають в ізоляції, через деякий час втрачають напрям, за яким треба йти і жити. Завдяки такій роботі, орієнтири окреслюються сильніше», - зазначив начальник установи Андрій Кирієнко.
Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
Останні новини Чернігівщини
«Кожен зробив свою частину роботи, і це дозволило швидко стабілізувати ситуацію» — Геращенко про ліквідацію наслідків удару ворожого безпілотника 11:54
Сьогодні, 9 грудня, у Чернігівській міській раді відбулася традиційна щотижнева загальноміська нарада під головуванням заступника міського голови Віктора Геращенка. Участь у засіданні взяли керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.
Чернігівщина лідирує за збором зернових та зернобобових культур 11:52
Станом на 4 грудня три області України вийшли у лідери за валовим збором зернових та зернобобових культур. Першість утримує Чернігівська область, впевнено випереджаючи Хмельниччину та Вінниччину.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:23
Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.
9 грудня: цей день в Україні і світі 08:48
День 1385 Російська агресія - Day 1385 Russian aggression
У філармонійному центрі розпочався зимовий казковий цикл 11:14
Зима розпочалася — і знову чарівний світ, і знову казка! У ці дні діти з особливим нетерпінням чекають на подарунки від Святого Миколая-чудотворця.