Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:32:49

Де у Чернігові журналісти та громадські активісти можуть отримати безкоштовну правову допомогу

29.04.2014   10:27Агенцiя

Кожен громадянин, кожен журналіст, громадський активіст чи мирний протестувальник має право вільно висловлювати свою думку, а в разі порушення цих прав – можливості правового захисту.

На жаль, українська влада не змогла гарантувати права людини і верховенство права в країні. А під час останніх подій в Україні професія журналіста стала однією з найнебезпечніших, ба більше - спроби журналістів чи громадських активістів висловити свою думку завершувались протиправним застосуванням сили з боку правоохоронних органів.

Тому група громадських організацій розпочинає реалізацію соціального проекту «Правова допомога для журналістів і громадських активістів в Україні».

 «ПРАВОВА ДОПОМОГА ДЛЯ ЖУРНАЛІСТІВ І ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ В УКРАЇНІ»

Для чого?

• Підтримати свободу інформації і свободу мирних зібрань, забезпечення  юридичної допомоги для журналістів і громадських активістів в Україні

• Навчити журналістів і громадських активістів як самостійно ефективно захищати свої права

Хто?

Проект реалізується за підтримки Національного фонду підтримки демократії (National Endowment for Democracy) та об’єднує в єдину команду такі громадські організації як Всеукраїнський центр правової допомоги «Громадський захисник», Фонд регіональних ініціатив і Дніпродзержинська спілка захисту прав людини

v Керівник проекту – Алла Мукшименко, Голова правління Всеукраїнського центру правової допомоги «Громадський захисник» (к.ю.н.)

v Головний юрист-консультант – Ірина Яковець, докторант Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса  Національної Академії правових наук України (д.ю.н.)

Як?

На базі партнерських громадських організацій буде створено 5 громадських приймалень (Дніпродзержинськ, Київ, Львів, Харків, Чернігів), де досвідчені юристи надаватимуть безкоштовну консультативну допомогу для журналістів і громадських активістів, чиї права були порушені при виконанні ними своїх професійних обов’язків чи при висловленні громадської позиції, в тому числі під час підготовки та проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року. Допомога включає забезпечення юридичних консультацій з діючого законодавства, підготовку судових заяв, скарг, звернень, в особливих випадках правники представлятимуть інтереси клієнта в державних організаціях та під час судових процесів. Журналісти та інші громадяни зможуть звернутися за допомогою як безпосередньо, так і зателефонувавши до Call-центру проекту
Проведення спеціалізованих навчань/тренгінгів для журналістів та громадських активістів з метою підвищення можливості самостійного захисту їх прав і громадянських свобод.
Аналіз новацій та законодавчих ініціатив нового уряду в сфері прав людини
Розробка та поширення тематичної інформаційно-освітньої літератури для журналістів і громадських активістів, а також інших зацікавлених сторін (органів державної влади, інститутів громадянського суспільства з метою підвищення їх компетентності з питань свободи слова та захисту громадянських свобод в Україні)

Коли?

Квітень – жовтень 2014

Адреси громадських приймалень проекту «Правова допомога для журналістів і громадських активістів в Україні»

КИЇВ
Вул. Саксаганського, 44-Е, офіс 25
Довідки за тел.: +38 0442016333

ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬК
Вул. Сировця, 6
Довідки за тел.: +38 0569532082

ЛЬВІВ
Вул. Кривоноса,10, офіс 1
Довідки за тел.: +38 0222534053

ХАРКІВ
Пр-т Московський, 140/1, поверх 1, офис 11
Довідки за тел.: +38 0577604597

ЧЕРНІГІВ
Вул.Шевченка, 105-а
Довідки за тел.: +38 0462670312

http://gurt.org.ua/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини