Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:03:49

За результатами проведених перевірок виявлено 654 порушення

16.04.2014   15:15Агенцiя

На стражі Земельного законодавства

Державною інспекцією сільського господарства в Чернігівській області протягом першого кварталу поточного року проведено 53 планових та позапланових заходи здійснення державного контролю з питання дотримання вимог земельного законодавства органами виконавчої влади та місцевого самоврядування при прийняття рішень щодо передачі у власність, надання в користування, в тому числі в оренду, вилучення (викупу) земельних ділянок та в процесі укладання цивільно-правових угод.

За результатами проведених перевірок виявлено 654 порушення, за якими Держсільгоспінспекцією в Чернігівській області до відповідних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування внесені клопотання з вимогою усунення виявлених порушень та приведення прийнятих рішень (розпоряджень) до норм чинного земельного законодавства.

Основними видами виявлених інспекцією порушень при прийнятті рішень (повноважень) є:
1. Порушення вимог статті 122 Земельного кодексу України, (прийняття рішень (розпоряджень) з перевищенням повноважень).
2. Порушення вимог статті 134 Земельного кодексу України, (надання земельних ділянок у користування без проведення аукціону).
3. Порушення вимог статей 118, 123, 124 Земельного кодексу України, (передача у власність та надання в оренду земельних ділянок межі яких не визначені в натурі на місцевості без розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок).
4. Порушення вимог статті 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр» (в рішеннях (розпорядженнях) не зазначаються кадастрові номери земельних ділянок, які передаються у власність або користування).

Станом на 1 квітня поточного року по 226 клопотаннях, внесених до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, порушення усунуті.
По 91 випадку в зв’язку з невиконанням вимог, зазначених у клопотаннях, матеріали передані до органів прокуратури для вжиття відповідних заходів.

Виконання ще 337 клопотань знаходяться на контролі у Держсільгоспінспекції в Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини