Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:00:30

Виявлені порушення в проведенні торгів щодо будівництва очисного комплексу на міському звалищі

09.04.2014   13:36Агенцiя

Прокуратурою міста Чернігова проводиться перевірка додержання вимог законодавства при організації та проведенні закупівель за державні кошти в Чернігівській міській раді, її відділах і управліннях, а також комунальних підприємствах.

Серед іншого, перевіркою виявлено факти порушень законодавства при проведенні управлінням житлово-комунального господарства Чернігівської міськради в 2012 році конкурсних торгів щодо будівництва установки для утилізації рідких токсичних відходів на міському полігоні твердих побутових відходів (у с. Масани). Ціна будівництва — понад 5,5 млн. грн..

У порушення вимог законодавства, одним з двох учасників торгів став структурний підрозділ підприємства, яке було тоді фігурантом провадження про банкрутство.

Згідно норм Закону України «Про здійснення державних закупівель», структурний підрозділ не міг бути самостійним учасником торгів, бо не мав статусу юридичної особи.
Але й саме підприємство, до якого він належить, не мало права на участь у цих торгах через свою збитковість, борги й те, що відносно нього за заявами різних кредиторів постійно порушувались провадження про банкрутство. Одне з таких проваджень суд розглядав саме в той період.

Тобто пропозицію такого кандидата конкурсна комісія зобов’язана була відхилити. Натомість, її було допущено до участі в торгах. У протоколі розкриття пропозицій, підписаному всіма членами комітету з конкурсних торгів, зазначено, що вимоги відносно документації учасником дотримані.

У зв’язку з виявленими фактами прокуратурою міста Чернігова до Господарського суду Чернігівської області направлено позов про визнання недійсними результатів даних торгів і укладеного на їх основі договору про закупівлю робіт.

«Укладення та виконання управлінням житлово-комунального господарства договорів з порушенням вимог законодавства завдає шкоди економічним інтересам територіальної громади міста в особі Чернігівської міської ради», — йдеться у позові.

На даний час вирішується також питання про притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Довідково. Переможцем торгів обрано іншого претендента. У 2012-2013 роках роботи з будівництва даної установки частково проведені. Вартість виконаних робіт складає понад 1,7 млн. гривень, з них фактично оплачено з міського бюджету 1,3  млн. грн. Восени минулого року роботи виконавцем зупинені через заборгованість в оплаті.
 

Прес-служба прокуратури м. Чернігова

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини