Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:53:39

"Мобілізовані" прасують полігони…

27.03.2014   15:21

На армійських полігонах продовжуються навчання та збори військовозобов’язаних громадян нашої держави, що призвані відповідно до Указу Президента України “Про часткову мобілізацію” у Збройних Силах України.

Враховуючи високу ймовірність російської агресії на одному з напрямків, в відповідному регіоні до лав армії було мобілізовано військовозобов’язаних за спеціальностями танкістів та зв’язківців. В полі усіх без виключення вчать воювати та виживати в бойових умовах.

Мобілізовані «вояки» тренуються на сучасній військовій техніці. Так, танкісти з ранку до вечора наполегливо пригадують як керувати бойовими машинами та виконують штатні стрільби з танків. Зв’язківці облаштовують мобільні пункти зв’язку, виконують вправи навчальних стрільб з стрілецької зброї та виконують подальші завдання за призначенням. Все це проходить комплексно, в умовах наближених до бойових.

Слід додати, що мобілізованим «призовникам» поступово виплачують грошове забезпечення. Чимало допомогли і пересічні люди та благодійники. Вони забезпечили військових усім необхідним, особливо їжею. Військовозобов’язані розповідають, що на полігоні харчуються краще, ніж вдома, бо там робота і часу не вистачає, вдається поїсти раз-два на день, а в армії годують за розкладом – тричі.

- Ніколи не думав, що колись повернуся у військову частину, де проходив строкову службу. Навіть у рідний підрозділ потрапив. Зараз я механік-водій танку Т-64 БМ «Булат». Все про нього знаю і дуже радий знову сісти за його важелі. Я не забув навичок. Важко буде протистояти російським агресорам проти таких бойових одиниць. Це грізна українська зброя, з якою будуть рахуватися усі наші вороги. Я працюю будівельником. Для себе зробив висновок, що краще танк водити, ніж цеглу класти! Нам допомагають досвідчені офіцери. З ними можна йти і в бій, і в розвідку.  В усіх хлопців незламний бойовий дух, усі готові виконувати накази задля захисту нашої Батьківщини. А хіба може бути по-іншому?  Це наша земля, це наша країна. Українці героїчний народ. Правду кажуть, що перемагає не той, що наступає, а той - який дасть гідну відсіч агресору. – розповідає один з мобілізованих «призовників».

А попереду у них – насичені навчанням армійські «польові» будні.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.