Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:17:35

З 1 квітня Чернігівщині розпочинається операція "Нерест-2014"

25.03.2014   13:31

В рамках операції у весняно-літній нерестовий період посилюється державний контроль за охороною, використанням і відтворенням водних живих ресурсів під час заборони на лов риби та інших водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об'єктах.

З метою ефективного проведення операції «Нерест-2014» міліцією спільно з територіальними органами рибоохорони створені оперативні групи із залученням громадськості та представниками ЗМІ для боротьби із браконьєрством, розроблений план заходів з охорони водних живих ресурсів.

Правоохоронці закликають жителів Чернігівщини, особливо рибалок, не залишатися байдужими до фактів порушення природоохоронного законодавства, дотримуватися правил рибальства та не допускати лову в період нересту. Наша мета – не тільки зберегти, а й примножити рибні запаси водойм України.
Упродовж березня-червня у зв'язку з нерестом риби на річках, озерах та інших водоймах забороняється перебування маломірних суден промислового та кустарного виробництва, а також користування ними на вказаних водних об'єктах.

Порушення правил рибальства згідно частини 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладання штрафу на громадян від двох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 грн.)

Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову, згідно з частиною 4 статті 85 КУпАП, тягне за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 680 грн.) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу згідно частини 1 статті 88-1 КУпАП тягне за собою накладання штрафу на громадян від трьох до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 51 до 255 грн.).

Крім того, шкода, заподіяна внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів та матеріали, здійснюється згідно спеціальної такси, де ціна однієї голови риби починається від 17 гривень аж до 2550 грн.

Рейдові групи виявлятимуть та документуватимуть місця збуту незаконно виловленої риби, співпрацюватимуть із військовою прикордонною службою для виявлення фактів браконьєрства в прикордонній смузі.

Аналіз стану правопорушень у природоохоронній сфері свідчить, що більшість їх припадає на територію Козелецького району (р. Десна) та Ріпкинського району (р. Дніпро, р. Сож, урочище Замглай).

Для запобігання вчинення злочинів у сфері природоохоронного законодавства міліцією постійно проводиться профілактична та роз'яснювальна робота серед населення через засоби масової інформації.

Тож цього року у період проведення операції «Нерест-2014» буде залучена максимальна кількість сил та засобів особового складу лінійного відділення в річковому порту «Чернігів» УМВС України в Чернігівській області, заплановані спільні рейди з Чернігівською рибоохороною, екологічною інспекцією Чернігівської області, Чернігівським прикордонним загоном.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини