Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:55:03

Прокуратура міста Чернігова допомогла у стягненні коштів з винуватця ДТП

21.03.2014   09:06

Прокуратурою міста Чернігова вжито заходи прокурорського реагування на захист інтересів жінки, яка в 2007 році стала жертвою ДТП і значною мірою втратила працездатність.

В інтересах жінки було подано та підтримано в суді цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом. Йшлося про стягнення з винуватця ДТП втраченого потерпілою заробітку. 

Для визначення відсотка втрати працездатності судом на вимогу позивача призначалась судово-медична комісійна експертиза, висновок якої став основою для розрахунків.

Хоча в судовому процесі відповідач і його захисник заперечували проти позовних вимог, прокурор довів їх законність. Тепер за рішенням суду винуватець ДТП має сплатити потерпілій розраховану на підставі норм законодавства суму втраченого заробітку за останній рік. Окрім того, надалі його зобов’язано щомісячно виплачувати їй компенсацію втраченого заробітку — до відновлення працездатності.


Передісторія:

Жителька Чернігова в 2007 році була збита на узбіччі вулиці Шевченка в районі виїзду з міста автомобілем «АЗЛК 2140». Водій знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження.
Вироком суду водія було визнано винним, засуджено до покарання і сплати потерпілій визначених сум матеріальної та моральної шкоди. При підрахунку матеріальної шкоди, згідно законодавства, брались до уваги лише ті витрати на лікування, які вже було зроблено на той час.
Відтоді стан здоров’я жінки покращився, але повністю не відновився. Зараз вона інвалід ІІІ групи. Втрата нею працездатності, згідно висновку експертизи, на даний час складає 30%. Тобто вона має право на компенсацію 30% свого заробітку до аварії, взятих з урахуванням щомісячного індексу інфляції.

 

Прес-служба прокуратури м. Чернігова
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини