Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:27:45

На Чернігівщині почав діяти штаб партизанського руху

17.03.2014   10:18Агенцiя

Казах, росіянин-кримчанин і українці охороняють міст від окупантів.

Від російського кордону, що межує із Чернігівщиною, до Києва у деяких місцях 230-250 кілометрів. Здається, для швидкої їзди автомобілем не так вже й багато. Можна промчати цей шлях за 3-3,5 години. Але… яким це буде шлях для можливих загарбників у краї партизанської слави?

Їдучи у неділю по трасі Чернігів-Новгород-Сіверський, звернув увагу на вириті окопи обіч дороги. Нічого собі! Учора їх не було! Біля одного з мостів, який не можна оминути, їдучи з північних районів Чернігівщини, майже за добу виникла велика оборонна споруда з бетонних блоків, мішків з піску. Як з’ясував, її облаштувала Чернігівська сотня обласної самооборони. Тут багато чернігівців, які впорядковують траншеї, бойові позиції.

Найстаріший серед самооборонівців підполковник запасу Віталій Бажан. Йому – 75. Він коментує побачене мною:

– У разі небезпеки дорога буде повністю заблокована важкими бетонними блоками. Це вже створить перешкоду ворогам. Але у нас є не тільки це у подарунок окупантам.

Справді, бачу в одному видному місці купку гранат.

– Та ні, це їх муляжі, – зазначив заступник начальника штабу чернігівської самооборони Олексій Коновалов. – Ми проводимо зараз навчання молодих хлопців. Вони вчаться, як кидати гранати.

Справді , серед захисників Чернігова і Києва багато молоді, яка ще не була в армії. Сімнадцятирічний Влад Кованьов із села Киселівки.

– Мама тебе відпустила? - запитую.

– Вона переживає, але не заборонила піти сюди…

Як з’ясував, самооборона заготувала багато пляшок із бензином. Майор запасу Станіслав Самойленко пояснив:

– Хоча сучасна броньована техніка й має багато переваг, але у неї є вузьке місце – повітряний забірник. Тому коктейлем Молотова можна буде все-таки зупинити й танк.

У руках кількох самооборонців – справжня зброя. Колишній спецназівець-розвідник Андрій Кудабеков зазначив, що усі користуються тільки дозволеними та зареєстрованими гвинтівками. Цікаво, що Андрій – за національністю казах. А ось Валерій Дворовенко – росіянин, який переїхав з Криму до дружини-чернігівки.

– Я дивуюся, що у Москві щодня говорять про якісь «притесненія» росіян. Це просто безглузда брехня! Я живу серед українців і ніколи мені ніхто не дорікнув за національність.

Учасники самооборони, поки не почалися бойові дії, роздають водіям російських автівок листівки: «Приезжайте к нам. Мы покажем вам нашу красавицу Десну, наши древние православные храмы и монастыри, угостим обедом и выпьем за нашу дружбу по соточке. С желающими можем поговорить о нашей общей истории и о былой дружбе. Только приезжайте без оружия и не на танках. Тех же, кто хочет приехать с оружием, на танке и привезти нам смерть и свой закон, мы тоже готовы встртетить, но встречать будем коктейлем Молотова. Мы против войны и хотим жить в мире со своими соседями! Свой выбор мы уже сделали. Ваш выбор – за вами».

 

… Як повідомив член штабу національного спротиву ВасильЧепурний, на Чернігівщині 16 березня створено штаб партизанського руху і вже почали укомплектовувати усім необхідним три партизанські загони.


Сергій Павленко, "Голос України"


http://www.golosukraine.com/publication/u-regionah/parent/23260-na-chernigivshini-pochav-diyati-shtab-partizanskog/#.UyatGNzrj6l

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.