Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:38:05

Чернігівська область: горять поля, ліси, лука та будівлі

17.03.2014   07:53

З настанням теплої погоди пожежі стали справжнім лихом, адже на весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від кинутого сірника або недопалка.

Крім того, ігноруючи вимоги ряду діючих законодавчих документів, люди почали спалювати на присадибних ділянках, сільгоспугіддях і полях суху траву, стерню, листя або сміття. Як результат, з цих причин на Чернігівщині лише з 9 по 13 березня виникло 48 пожеж, під час яких вогнем знищено або пошкоджено 14 будинків і господарчих споруд, вигоріло 0,5 га настилу в лісі та 134 га сухої рослинності на відкритій території.

Так, у с. Лучківка Ічнянського району внаслідок спалювання на власному городі сухої трави 56-річним місцевим жителем, вогонь поривами вітру швидко підібрався до двох сусідських господарчих будівель та знищив їх. 

У с. Сахутівка Корюківського району від розведеного вогнища на власному подвір’ї 68-річним місцевим жителем ледь не згорів його погреб.

Необережне поводження з вогнем відвідувачів призвело до загоряння в лісі поблизу с. Валентіїв Ніжинського району. Внаслідок цього вигоріло 0,5 га лісового настилу.
Також щодня надходять десятки повідомлень про загоряння сухої рослинності в усіх районах Чернігівщини і лише завдяки оперативному реагуванню підрозділів служби "101" вдається врятувати від знищення вогнем ліси, об’єкти державної або приватної власності.

Окрім того, слід звернути увагу на те, що з потеплінням діти почали проводити більше часу на вулиці без належного нагляду дорослих і часто вигадують небезпечні ігри з вогнем.

Так, у с. Нехаївка Коропського району 5-річний онук господарки одного з подвір’їв знайшов сірники та вигадав з ними небезпечну гру. В результаті цього вникла пожежа якою знищено 2 т соломи. На щастя дитина не постраждала.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС у Чернігівській області звертається до населення з проханням дотримуватися вимог Законів України "Про охорону атмосферного повітря", “Про охорону навколишнього природного середовища” та правил пожежної безпеки. Це дозволить Вам не стати винуватцем пожежі, уникнути зайвих матеріальних втрат та не спричинити загрозу власному життю й безпеці оточуючих Вас людей.

Якщо Ви отримали від повноважених служб дозвіл на спалювання рослинності чи сміття, будьте уважними та обережними у поводженні з вогнем. Перш, ніж розпалити багаття, розчистіть навколо нього суху траву в радіусі 1 м. Не розводьте вогнища у вітряну погоду та ближче 15 м від будівель. Постійно контролюйте процес горіння, адже поривами вітру або по сухій траві полум’я може вмить перекинутися на житлові чи господарчі будівлі, автомобілі, дерева тощо. Слідкуйте за розвагами дітей, роз’яснюйте їм про небезпеку пожеж, ховайте від них сірники та запальнички. Перебуваючи в лісових масивах і паркових зонах, не кидайте непогашені сірники, недопалки та ні в якому разі не розпалюйте вогнища.


Володимир Куц, т.в.о. начальника Управління ДСНС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини