Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:34:29

Переваги лікарського рецепту, виписаного на основі міжнародної непатентованої назви

11.03.2014   16:54Агенцiя

Що таке – рецепт на основі діючої речовини? (Інакше – рецепт, виписаний на основі міжнародної непатентованої назви).

Лікарі зобов’язані виписувати рецепти на основі діючої речовини (синонім – «міжнародної непатентованої назви»). Вони не повинні вказувати торгову марку ліків.

За інформацією Державної служби з лікарських засобів у Чернігівській області рецепт, виписаний на основі діючої речовини, дає пацієнту можливість самому вибрати в аптеці той лікарський препарат, що найбільш підходить йому по ціні, з тих, що мають одну й ту саму діючу речовину.

Якість усіх ліків, що продаються в аптеках України, ретельно перевірено та контролюється державою на всіх етапах їх обігу.

В окремих випадках лікар може виписати рецепт за торгівельною назвою конкретного препарату, якщо це необхідно пацієнту за медичними показаннями. В такому випадку у пацієнта немає вибору, і він змушений купувати саме той препарат, який вказаний в рецепті.

Ціни ліків, що містять одну й ту саму діючу речовину, можуть відрізнятися у кілька разів! Різниця залежить від виробника і, зокрема, від витрат на промоцію, тобто рекламу препарату.

Вибираючи найбільш дешевий препарат з однією й тою самою діючою речовиною, ви можете суттєво зекономити!

Запитуйте у лікаря рецепт на основі діючої речовини, а в аптекаря – найбільш вигідний лікарський препарат!

Як самостійно знайти торгівельні назви препаратів, які відповідають діючій речовині у виписаному Вам лікарем рецепті?

Для цього можна скористатися: Державним реєстром лікарських засобів України www.drlz.kiev.ua


Державна служба з лікарських засобів у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини