Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:54:18

Інспектори ДАІ з активістами "Самооборони" затримали нетверезих автохуліганів

26.02.2014   11:40Агенцiя

Під час перевірки документів у водія легковика, який став винуватцем ДТП, чоловік з приятелями напав на державтоінспектора.

Завдяки злагодженим діям міліціонерів та активістів «Самооборони» хулігани були затримані. Увечері 24 лютого в Чернігові сталася ДТП - «ВАЗівський» легковик ударив «Деу» в задній бампер і з місця пригоди зник. 30-річний заявник запам'ятав і колір і державний номерний знак свого кривдника і повідомив цю інформацію працівникам ДАІ, які прибули на місце ДТП.

В подальшому працівниками ДАІ при нагляді за дорожнім рухом був помічений зазначений автомобіль при русі по одній з вулиць обласного центру. Під'їхавши до автомобіля з увімкненими проблисковими маячками, працівники ДАІ подали водію сигнал про зупинку. Коли інспектор ДАІ підійшов до автомобіля, щоб перевірити наявність слідів участі даного автомобіля в ДТП, відрекомендувався водію і попросив пред'явити документи, із салону авто вийшло два пасажири, які зненацька напали на міліціонера та почали наносити інспектору удари в обличчя.

Разом із напарником та активістами «Самооборони» міліціонери затримали правопорушників та доставили їх до обласного наркологічного диспансеру. Згідно з висновками лікаря-нарколога водій та обидва пасажири автомобіля „ВАЗ" перебували в стані алкогольного сп'яніння.

Відносно водія, 26-річного чернігівця, складені адміністративні матеріали за вчинені правопорушення, передбачені статтями 124, 126, 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення - (порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів; керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії; керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп'яніння).

За фактом нападу на працівника міліції слідчим відділом Чернігівського міського відділу УМВС України відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу... побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) - карається обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до шести років. Проводиться подальша перевірка.
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.