Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:43:04

Вихованці чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою вшанували воїнів-інтернаціоналістів

14.02.2014   09:50

«Відлуння Афганських гір» - під такою назвою у Ченігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою пройшов вечір памяті, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ліцеїсти зустрілися з воїнами-афганцями, батьками, які брали участь в бойових діях та матір’ю загиблого солдата Ларисою Кожар.

Про свою службу в Афганістані юнакам розповіли викладачі та вихователі ліцею. Полковник запасу Сергій Пашко здійнив виконав під час цієї війни 277 бойових вильотів, брав участь у Хостській і Баманській операціях та прикривав виведення радянських військ з країни.

Вихователь підполконик запасу Андрій Клигін також сотні раз підіймав свій літак у палаюче афганське небо. В цей день на грудях офіцерів сіяли численні бойові нагороди. Андрія Клигіна свого часу було нагороджено орденом Червоної зірки, а Сергій Пашко за свою службу двічі удостоювався цієї бойової нагороди.

Усі присутні переглянули запропонували переглянути короткометражний фільм про афганську війну, а хлопці-ліцеїсти виконали солдатські пісні тих часів.

З проханням вшанувати память про своїх братів, сестер, батьків, які загинули на чужині, до ліцеїстів звернулася матір трагічно загиблого афганця Лариса Кожар. Її сину Ігорю було лише вісімнадцять, коли його тіло повернулося з війни в «Чорному тюльпані» і поховали на рідній землі.

- Сьогодні ми зібрались для того, щоб віддати данину пошани не тільки тим, хто залишився живим, - зазначила Лариса Кожар, - а й тим, хто віддав своє життя задля віри у краще майбутнє, чиї славетні імена навіки закарбувалися в історії нашої держави.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини