Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:06:14

Комунальні підприємства обласної ради підбили підсумки своєї роботи у 2013 році

13.02.2014   12:15

Відбувся семінар-нарада з керівниками та спеціалістами комунальних підприємств обласної ради, що перебувають у підпорядкуванні Управління комунального майна.

Засідання провів начальник управління Володимир Сидоренко, який поінформував присутніх про підсумки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств за 2013 рік.

Станом на 1 січня 2014 року фінансово-господарську діяльність вели 14 комунальних підприємств.

Середньооблікова чисельність працюючих комунальних підприємств в еквіваленті повної зайнятості станом склала 1 693 особи, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого  року менше на 191 особу. Середня заробітна плата одного працюючого становила 2 816 грн.

За підсумками фінансово-господарської діяльності у 2013 році обсяги виробленої ними продукції (наданих послуг, товарообігу) склали 350,7 млн. грн., що більше результату аналогічного періоду 2012 року на 14,7 млн. грн.

Загальна сума чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) по всіх комунальних підприємствах за звітний період становила 345,1 млн. грн., що більше аналогічного періоду 2012 року на 14,8 млн. грн.

Найбільшу питому вагу у загальних обсягах доходів займали КП «Ліки України» – 70 % (244,6 млн. грн.) та КП «Чернігівоблагроліс» з дочірніми підприємствами – 23 % (82,3 млн. грн.).

Чотири комунальні підприємства – Чернігівське, Ніжинське, Прилуцьке та Новгород-Сіверське міжміські бюро технічної інвентаризації – за 2013 рік надали послуг замовникам на загальну суму 10,8 млн. грн., що на 9 млн. грн. менше в порівнянні з відповідним періодом 2012 року. Це стало наслідком виключення із видів діяльності бюро технічної інвентаризації реєстрації права власності на нерухоме майно з 1 січня 2013 року.

Відмічено, що загалом комунальними підприємствами отримано чистого прибутку в сумі 3 млн. 42 тис. грн., що на 1 млн. 96 тис. грн. більше планового показника.

За звітний період всіма комунальними підприємствами до обласного бюджету перераховано 2,2 млн. грн., у тому числі:
- податку на прибуток в сумі 1,5 млн. грн.;
- відрахувань частини чистого прибутку комунальних підприємств в сумі 149 тис. грн., при плані 105 тис. грн.;
- орендної плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, що знаходиться в господарському віданні комунальних підприємств, в сумі 538 тис. грн.

На капітальні інвестиції впродовж 2013 року комунальними підприємствами загалом спрямовано 5,2 млн. грн.

Звітували про свою діяльність керівники комунальних підприємств: «Ліки України» - Сергій Варнавський, «Чернігівоблагроліс» - Іван Донець, “Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» - Ніна Охрімюк,  «Чернігівкіно» - Олександр Мельник, «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат» - Євген Жарницький , «Облсвітло» - Олександр Коновалов, «Прилуцька міська друкарня» - Сергій Голік, «Центр реабілітації, оздоровлення та трудотерапії» - Володимир Падій, «Будова» -  Геннадій Буштрук. В своїх виступах керівники зупинилися на підсумках та проблемних питаннях роботи очолюваних підприємств у звітному періоді, шляхах їх вирішення.

Під час наради було детально розглянуто результати діяльності кожного підприємства. На завершення Володимир Сидоренко звернув увагу присутніх керівників на необхідності здійснення заходів щодо зменшення дебіторської та кредиторської заборгованості підприємств, на посилення контролю за роботою трудових колективів та неухильне дотримання чинного законодавства, в тому числі антикорупційного, а також з охорони праці і пожежної безпеки.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини