Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:05:03

У міській раді привітали жінок, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня"

13.02.2014   11:49

Сьогодні в Чернігівській міській раді міський голова Олександр Соколов привітав жінок, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Згідно з «Положенням про почесні звання України» почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ять і більше дітей. При цьому враховуються і діти, усиновлені в установленому законодавством порядку. Неодмінною умовою для присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» є вагомий особистий внесок матері у виховання дітей в сім'ї, створення умов для здобуття ними освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Почесне звання України «Мати-героїня» у нашій державі було встановлено з метою посилення уваги до проблем народжуваності і зміцнення інституту сім’ї, відзначення кращих матерів, які забезпечують належні умови для всебічного розвитку дітей, зміцнення їх здоров’я і духовного розвитку. Це звання присвоюється жінкам – громадянкам незалежної України і є найвищою державною нагородою для багатодітних матерів.

Протягом 2013 року почесне звання України «Мати-героїня» в Чернігівській області отримали понад 330 жінок, в м. Чернігові – 15.

Загалом за період з 2004 по 2013 рік почесне звання України «Мати-героїня» присвоєно 95 багатодітним жінкам м. Чернігова.

З 1 січня 2008 року заснована одноразова винагорода жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Вона становить десятикратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. В 2009 році сума одноразової допомоги жінкам, яким присвоєно це почесне звання, становила 6690 грн., а у 2011 році – 9410 грн., у 2013 році – 11470 грн.

Цього дня почесне звання «Мати-героїня» отримали:
Єфименко Світлана Василівна - мати шести дітей;
Швецова Наталія Олегівна - мати семи дітей.

 

За повідомленням відділу у справах сім’ї та молоді міської ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини