Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:24:34

Завдання Державтоінспекції – забезпечення виконання правил дорожнього руху для недопущення дорожньо-транспортних пригод

08.02.2014   09:32Агенцiя

Що роблять працівники ДАІ в цьому напрямку? Про це йшлося на прес-конференції заступника начальника управління Державтоінспекції УМВС в області Олександра Моторного.

Олександр Моторний

Олександр Моторний

За минулий рік на території області скоєно 600 дорожньо-транспортних пригод, в яких 146 осіб загинуло, а 660 отримали тілесні ушкодження. У порівнянні з 2012-м кількість ДТП зменшилась на дев’ять, а загиблих – збільшилась на два.

Працівниками Державтоінспекції вживаються заходи з недопущення ДТП за участю пішоходів. Минулого року проведено ряд заходів з впровадження від кордону Київської області до Чернігова в усіх населених пунктах, де є школи, світловідбиваючих елементів — флікерів.

За минулий рік працівниками Державтоінспекції виявлено більше 49 тисяч порушень правил дорожнього руху, що майже на 20 тисяч перевищує показник 2012 року. При цьому кількість випадків керування автомобілем у нетверезому стані збільшилась майже на дві з половиною тисячі. За січень цього року скоєно 24 ДТП та виявлено 3285 правопорушень, з яких 585 – керування в нетверезому стані.

З 14 грудня 2013 року набув чинності Закон України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Тому за кермування у нетверезому стані водії платитимуть вдвічі більше.

На території нашої області запроваджено розміщення приладів фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху системи «Гарпун». Зараз таких на Чернігівщині три.

В області проводяться профілактичні заходи з учасниками дорожнього руху щодо виконання правил, з цією метою також розроблено агітаційні пам’ятки.


http://chodtrk.com.ua/?p=13160
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.