Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:22:57

У Чернігові, Ніжині та Прилуках встановлено телеметричне обладнання, що підвищує безпеку систем газопостачання

05.02.2014   08:49Агенцiя

В 2013 році ПАТ «Чернігівгаз» встановило електронну систему контролю за газопостачанням на 67 газорегуляторних пунктах, що дало змогу підвищити безпеку систем газопостачання Чернігівської області та прискорити реагування на аварійні ситуації.

Протягом року електронну систему контролю (телеметрію) встановили на газорегуляторних пунктах в Чернігові, Прилуках та Ніжині. Обладнання оснастили додатковими датчиками і блоками для передачі сигналу.

Основні завдання телеметрії - здійснювати контроль на відстані, систематизувати і оперативно забезпечувати працівників даними щодо стану обладнання газорорегулюючих споруд, а також відслідковувати несанкціоновані проникнення до приміщень. Кожні півгодини контрольні дані оновлюються і виводяться на монітори служб, які займаються обслуговуванням газомереж і споруд на них. Завдяки тому, що інформація постійно накопичується, при необхідності можна відстежити зміни в роботі будь-якого газорегуляторного пункту. Допоміжний акумулятор у разі відсутності електроенергії підтримує живлення протягом 5-ти діб.

«Застосування телеметрії допомагає в онлайн-режимі відслідковувати показаня тиску газу і стану запірного обладнання на ГРП. У разі несправності, система миттєво подасть сигнал і служби оперативно відреагують на позаштатну ситуацію. Також за рахунок телеметрії ми можемо більш ефективніше використовувати персонал. Система автоматично контролює показання і звільняє робочий час для виконання більш важливих задач», - пояснив головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда.  

Якщо раніше обстеження кожного газорозподільчого пункту проводилося раз на тиждень, то з введенням дистанціного контролю, перодичність обслуговування зменшилася вдвічі. При цьому у слюсарів з`явилася можливість приділяти більше уваги іншим складовим газомереж.

Загалом на телеметричне обладнання 34 –х газорегулюючих пунктів у Чернігові, 18 – ти в Прилуках та 15 – ти в Ніжині ПАТ «Чернігівгаз» витратило понад 4,4 мільйони гривень. Найближчим часом планується розпочати оснащення 7- ми газорегуляторних пунктів в Чернігівському районі.

Система дозволяє вносити зміни і налаштувати додаткові параметри. В перспективі до оснащення додадуться прилади обліку, які дозволять контролювати витрати газу. Планується запровадити дистанційне керування тиском газу з диспетчерського терміналу та контроль за станом електрохімзахисту, температурою газу.

Довідка: ПАТ «Чернігівгаз» - підприємство з газопостачання та газифікації. Основною сферою діяльності компанії є розподіл та постачання природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить більше 800 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,6 тисяч км газопроводів.
Нашими споживачами є майже 345 тисяч сімей, понад 3 тисячі підприємств та установ Чернігівської області.
Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Малтюроп Юкрейн, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод.
Компанія входить в десятку найбільших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується 72 мільйони гривень податків і зборів.

Прес-служба ПАТ "Чернігівгаз"

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини