Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:23:23

Виявили не задекларовану телевізійну камеру "D40M", яка коштує понад 79 тисяч гривень

03.02.2014   16:48

Коштовні речі, що ввозяться в Україну, підлягають декларуванню

Коштовні речі при переміщенні через кордон потрібно декларувати. У цьому пересвідчився на власному досвіді наш співвітчизник, який повертався в Україну потягом «Санкт-Петербург-Київ».

Під час здійснення митного контролю у пункті пропуску «Горностаївка» інспектор митниці запропонував пасажиру заповнити митну декларацію.

Після того, як громадянин здійснив декларування, вказавши при цьому лише про переміщення особистих речей, було проведено перевірку вмісту його валізи. Там серед особистих речей виявили не задекларовану телевізійну камеру «D40M». Слід зазначити, що це камера специфічного спрямування, яка коштує понад 79 тисяч гривень.

Виправдання 27-річного громадянина, що він не знав митних правил, не стали підставою для звільнення його від відповідальності за порушення законодавства.

За даним фактом співробітниками Чернігівської митниці Міндоходів складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України, санкції якої передбачають накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів та їх конфіскацію. Відеокамеру вилучили до рішення суду.

Нагадуємо, що згідно п. 4 статті 374 Митного кодексу України, товари (крім підакцизних), що ввозяться громадянами у ручній поклажі через автомобільні та залізничні пункти пропуску, загальна вартість яких перевищує еквівалент 500 євро та/або вага - 50 кг, але не перевищує 10000 євро, підлягають письмовому декларуванню (з поданням документів необхідних для здійснення їх митного контролю і митного оформлення) і оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків та податком на додану вартість.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини