Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:31:23

Екологічна інспекція попереджає: вчасне прибирання – дешевше!

29.01.2014   09:30

На необхідності своєчасного прибирання прилеглих територій від снігу й льоду наголосив начальник екологічної інспекції КП «АТП – 2528» Чернігівської міської ради Сергій Стринадко.

«З приходом зими та постійними снігопадами ми здійснюємо постійний контроль за прибиранням прибудинкових територій та територій загального користування від сніжних заметів, вчасним прибиранням дворових та прилеглих до організацій і установ всіх форм власності територій, тротуарів, сходів, доріг, підземних переходів. Порушникам доведеться сплачувати серйозні штрафи », - наголосив керівник інспекції.

З керівниками установ, власниками магазинів, зупинкових комплексів і торгівельних точок Чернігова інспектори регулярно проводять профілактичну роботу та інструктаж щодо виконання Правил благоустрою міста. Неодноразово роз’яснювалося, що дбати про територію на відстані 15 м по периметру (або до бордюру) магазину, зупинкового комплексу, підприємства чи установи – обов’язок їх власників та керівників. При цьому сніг треба не перекидати сусіду чи згрібати на дорогу, а складати в акуратні купи, котрі потім вивезуть комунальні служби. На тротуарі не повинно бути ні снігу, ні льоду, а в морози, коли прибрати лід складно, треба посипати його піщано-соляною сумішшю.

«Ми повинні подбати про те, щоб кожен мешканець міста при виході з під’їзду свого будинку мав можливість безпечно, без ризику отримання травми, дістатися до магазину, лікарні, зупинки громадського транспорту, дитячого садочка, школи, до підприємства чи установи», - зауважує С. Стринадко.

За його словами, якщо в перші дні зими працівники інспекції обмежувалися попередженнями, то зараз до тих, хто не прибирає свою територію від снігу та криги, не очищає дахи будівлі від снігу та бурульок, не прибирає сходи, вже застосовуються заходи адміністративного впливу.

Згідно статті 152 КУпАП, а саме порушення п.2.16 (при снігопадах і ожеледиці суб’єкти благоустрою зобов’язані на територіях прибирання звільняти тротуари, сходи до будинків, установ, організацій, підземних переходів від снігу, льоду та посипати їх піском; своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки. Заготівля піску проводиться суб’єктом благоустрою до настання холодів) вищезгаданих правил благоустрою передбачає накладання штрафу до 1700 грн.

Тільки за грудень 2013-січень 2014 рр. відносно таких «горепідприємців» було складено 32 адміністративних протоколи та направлено на розгляд адміністративних комісій районних у місті Чернігові рад. У той же час інспекторами екологічної інспекції було попереджено 389 підприємств, установ, організацій. В минулому році за аналогічні правопорушення було складено 77 протоколів.

С. Стринадко звернувся до автовласників із проханням не залишати свої автомобілі біля контейнерних майданчиків, сміттєкамер будинків, біля під’їздів, а при сильних снігопадах на узбіччі доріг. «Такі дії перешкоджають роботі спецтехніки комунальних підприємств міста та тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі до 1360 грн.», - пояснив він.

Із пропозиціями, зауваженнями та побажаннями щодо питань благоустрою можна звертатися за адресою: пр-т Перемоги, 63, тел. 67-28-25. Працює телефон «гарячої лінії» 97-41-41.

Детальніше ознайомитись із «Правилами благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова» можна на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини