Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:27:37

Понад 1200 громадян побували на особистому прийомі керівників прокуратури Чернігівської області

16.01.2014   10:06

Керівництвом прокуратури області відповідно до вимог ст.22 Закону України «Про звернення громадян» значна увага приділяється особистому прийому мешканців нашого регіону, в тому числі за місцем їх роботи та проживання.

В 2013 році виїзди здійснено майже до всіх районів області. Прийнято 1222 громадянина, з яких 161 – прокурором області.

Всі скарги громадян, подані на особистому прийомі прокурору області та його заступникам, перебувають на контролі до остаточного їх вирішення. За наслідками прийому вживаються вичерпні заходи щодо задоволення обґрунтованих звернень і реального поновлення порушених прав.

Як приклад, під час виїзду до міста Корюківка на прийом до заступника прокурора області Підгайного О.С. звернувся мешканець районного центру, який постраждав від злочину, із скаргою на невиплату коштів за рішенням суду. Під час прийому та при подальшій перевірці з’ясувалося, що за вироком Корюківського районного суду громадянина П. засуджено за злочин проти власності та його звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням. Встановлені обмеження, визначені ст.76 КК України, та стягнуто на користь потерпілого збитки в сумі 5 тис.гривень. Однак, на протязі тривалого часу засуджений збитки потерпілому корюківчанину не відшкодував.

За дорученням прокуратури області проведено перевірку виконання засудженим обов’язків, покладених на нього вироком суду, в тому числі  в частині стягнення збитків на користь потерпілого. З’ясовано, що він не виконує покладені на нього обов’язки та дійсно збитки потерпілому не відшкодовує, жодних заходів для цього ним не вживається.

Кримінально-виконавчою інспекцією Корюківського району Управління державної пенітенціарної служби України в області до суду направлено  подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням. Рішенням суду, яке набрало законної сили, подання КВІ задоволено та засудженого буде направлено для відбування покарання у місця позбавлення волі на три роки, де він буде працевлаштований та на користь потерпілого з нього стягуватимуться кошти.
Крім того, за прокурорського втручання активізовано роботу відділу ДВС Корюківського райуправління юстиції та потерпілому частково відшкодовані кошти.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини