Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:38:52

Українські іграшки святкували… в Білорусі

11.01.2014   15:11

Новорічні сувеніри, штучні ялинки, іграшки з України користувалися неабияким попитом у білорусів. Саме їх напередодні свят найчастіше вивозили через митний кордон України громадяни Білорусі. Про це повідомив заступник начальника митного посту «Енергія» Чернігівської митниці Міндоходів Микола Сух.

Згідно із законодавством, громадяни можуть вивозити з території України товари на загальну суму, що не перевищує 10 тисяч євро. Це не стосується тих товарів, на які законом встановлено вивізне мито або існують обмеження щодо їх вивезення.

Пункт пропуску «Славутич-Комарин» контролює переміщення транспортних засобів та товарів через митний кордон України. Микола Сух нагадав, що для зручності громадян у пунктах пропуску автомобільного сполучення діє двоканальна система контролю. При цьому звернув увагу, що «зелений коридор» - канал спрощеного митного контролю (позначений символами зеленого кольору), призначений для перетину кордону громадянами, які переміщують товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження і не підлягають письмовому декларуванню. «Червоний коридор» (позначений символами червоного кольору) призначений для переміщення товарів, що підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню та митному оформленню.

Громадяни самостійно обирають відповідний канал для перетину кордону. При проходженні через «зелений коридор» громадяни звільняються від подання письмової митної декларації. «Червоний коридор» передбачає заповнення митної декларації, а у разі наявності товарів, які перевищують встановлені норми - і сплату податків.

Визначені й норми ввезення товарів. Через автомобільні пункти пропуску без оподаткування та письмового декларування громадянам дозволено переміщувати товари вартістю до 500 євро та вагою до 50 кг. Це не стосується підакцизних товарів. Закон дозволяє громадянам ввозити на одну особу алкогольні напої в розмірі: 5 літрів пива, 2 літри вина і 1 літр міцних алкогольних напоїв, які мають вміст спирту більше 22 градусів. Що стосується тютюнових виробів, то можна ввозити 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну. Продукти харчування громадянам дозволено ввозити тільки для власного споживання у встановлених законодавством обсягах загальною вартістю не більше 200 євро на одну особу: в упаковці виробника – не більше 1-ї упаковки кожного найменування, без упаковки – до 2-х кілограмів кожного найменування.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини