Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:50:55

Позиція УМВС відносно публікацій в інтернет-виданнях

11.01.2014   08:32

В інтернет-просторі Чернігівщини з'явився матеріал «За що влада мстить активісту євромайдану Андрійченку?» В статті стверджує, що влада руками міліції тисне на чернігівського активіста Ігоря Андрійченка.

УМВС України заявляє, що міліція ніякого тиску на вищезгаданого громадянина не чинила, а діяла і діє виключно в межах чинного законодавства.

Так, дійсно, 7 грудня працівники міліції склали на керівника Чернігівської обласної організації політичної партії "Демократичний Альянс" адміністративний протокол за те, що громадянин займався розклеюванням листівок в заборонених для цього місцях.

Коли до нього під'їхав наряд патрульної служби, чоловік саме приклеював чергову листівку на стовп. На місці також було встановлено, що він розклеїв такі листівки ще на кількох стовпах та сітілайтах вздовж проспекту Перемоги поблизу будинку № 103.

В присутності його адвоката дільничним інспектором міліції на порушника було складено адміністративний протокол за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення благоустрою територій населених пунктів), що передбачає накладення штрафу від 340 до 1360 грн. Також у нього було виявлено та вилучено 260 листівок аналогічного змісту. Адміністративний протокол розглянула амініністративна комісія за місцем мешкання порушника.

Важко назвати це тиском, оскільки працівники міліції склали б протокол на любого, хто порушує вимоги Закону.

Інший випадок 25 грудня, коли в Чернігові на перехресті проспекту Перемоги і проспекту Миру (напроти пам'ятника Володимиру Ульянову) керівник Чернігівської обласної організації політичної партії "Демократичний Альянс"організував і провів незаконне зібрання.

Оскільки захід здійснювався з порушенням законодавства (без завчасного сповіщення органів влади), працівники міліції склали на організатора незаконного зібрання протокол за статтею 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) - тягне за собою попередження або накладення штрафу від десяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Варто зауважити, що «згідно зі статтею 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування».

Тож неухильне дотримання Конституції України ніяк не може трактуватися як тиск на людину, а навпаки - як ознака правової держави, в якій чітко працює Закон.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.