Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:52:33

Білорусь забрала частину Чернігівської області. ВІДЕО

04.01.2014   10:02Агенцiя

Українські острови площею 2000 га стануть білоруськими через нову демаркаційну лінію

Майже дві тисячі гектарів землі поблизу селища Миси відійшло Білорусії після проведення нової демаркаційної лінії. Жителі прикордонних сіл Чернігівської області вважають, що ці острови ― українські. За їх словами, ще років сто тому острови були заселені. Але після того як Дніпро змінив русло, люди перебралися на сушу в село Миси, а на островах пасли худобу й збирали гриби і ягоди.

Острів «Зміїний», за площею в кільканадцять разів менше, аніж територія, яка «здана» поблизу села Миси. Однак, в тому випадку Україна виявила максимум принциповості та спромоглася відстояти свою територію…

Відзначимо, що через зміну русла Дніпра наша країна втратила деякі території в іншому місці кордону.

Нагадаємо, договір про держкордон між Білоруссю і Україною був підписаний ще в 2007 році, проте набув чинності тільки в 2013 році . Перші прикордонні знаки були урочисто відкриті 13 листопада в Чернігівської області.

За словами голови Держприкордонкомітету Білорусі, демаркаційні роботи, які можуть розтягнутися на сім років, виконуватимуть три групи, на сьогоднішній день всі заходи йдуть за графіком, фінанси виділені, підписані всі необхідні документи.


ТСН

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини