Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:29:01

Чернігівському бізнесмену загрожує "браслет Мельника" через допомогу Євромайдану. ВІДЕО

18.12.2013   11:58Агенцiя

Правоохоронці вважають, що чоловік може втекти до столиці. На підприємця чекає судова тяганина

Чернігівські правоохоронці просять посадити під домашній арешт бізнесмена, який надав звук місцевому Євромайдану. Йому закидають невиконання судового рішення, адже до 7 січня на центральній площі заборонено встановлювати малі архітектурні форми.

Аудіо- та кіно-відтворювальна апаратура також опинилися поза законом. Бізнесменові загрожує три роки позбавлення волі. Слідом за ним, обіцяють юристи, підуть і міські чиновники, які розпорядилися там-таки встановити ялинку і сцену, - йдеться в сюжеті ТСН.

Тому, поки триває розслідування, правоохоронці просять посадити підприємця під домашній арешт. Мовляв, може втекти, бо у нього є закордонний паспорт. А ще, кажуть, він часто відвідує мітинги у столиці. Раніше адмінсуд Чернігова, за позовом міськради, обмежив мирні зібрання у центрі міста.

На площі заборонили встановлювати малі архітектурні форми і використовувати звуко- та кіноапаратуру аж до 7 січня. Мовляв, через лист від правоохоронців, які чомусь не можуть забезпечити там громадський порядок. Чому не можуть виконувати свою роботу, правоохоронці пообіцяли пояснити пізніше.

Тим часом, на площі, де заборонені масові заходи, мов гриби, виростають нові намети: кімната сміху, атракціони лунапарку. Їх чомусь із рішенням суду ознайомлювати не поспішають. Під загрозою опинився парад дідів морозів, ялинка і новорічна сцена, яку нещодавно почали встановлювати на центральній площі, бо вона - мала архітектурна форма. Той, хто її встановив, умисно не виконав рішення суду. Йому також загрожує 3 роки позбавлення волі. Проте чиновники вважають, що на них рішення суду не поширюється.

Юристи їхнього оптимізму не розділяють, кажуть, що якщо буквально трактувати поняття мирного зібрання, то хода дідів морозів буде мирним зібранням. Мовляв, виникають суттєві сумніви, чи можна під новорічною ялинкою фотографуватися зараз, чи не буде це порушувати судове рішення. Зауважимо, що підприємця Леоніда Сенченка суд вирішив не садити під домашній арешт. Щоправда, судовий процес для нього на цьому тільки розпочався. Тим часом, рішення Адміністративного суду, яке нібито не виконав підприємець, переглядатимуть у вищій інстанції.

tsn.ua

Останні новини Чернігівщини

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.