Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:56:37

Шана та вдячність ліквідаторам наслідків на Чорнобильській АЕС

14.12.2013   10:42

13 грудня у рамках заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, за участю в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Музики, заступника голови обласної ради Валентина Мельничука, заступника Чернігівського міського голови Володимира Кривенка, в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулись урочисті збори.

Звертаючись до присутніх Юрій Музика зазначив, що масштаби найбільшої в історії людства радіаційної аварії були б значно жахливішими, якби не самовідданість і героїзм усіх, хто в перші часи аварії кинувся в атомне пекло і ціною власного здоров’я, а дехто і життя, не допустив переростання її у вселенську катастрофу.

Майже 14 тисяч посланців Чернігівщини виконували роботи безпосередньо у 30-кілометровій зоні. На жаль Чорнобильський атом передчасно забрав життя більше 4 тисяч ліквідаторів.

«Віддамо належне безпрецедентному героїзму простих пересічних людей: пожежників, військових, міліціонерів, працівників цивільної оборони, інженерів і вчених, усіх, хто був залучений до ліквідації аварії та її наслідків», - наголосив в.о. заступника голови облдержадміністрації та додав, що органи місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування роблять і будуть в подальшому робити усе від них залежне, щоб забезпечити реалізацію законних прав чорнобильців, полегшити умови їх життя і не залишати їх наодинці з проблемами.

Звертаючись до присутніх, Валентин Мельничук зазначив, що скільки б часу не минуло з початку радіаційного вторгнення на нашу землю, ніколи не буде забутий подвиг і мужність тих, хто прийняв на себе плутонієвий і цезієвий удари, захистивши Україну, Європу і Світ від невидимого, але підступного ворога. Від імені обласної ради керівник висловив вдячність учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

- Відійдуть у минуле і, мабуть, зітруться з пам’яті прийдешніх поколінь гострі для сьогодення соціальні, економічні, медичні та технічні проблеми, породжені Чорнобильською катастрофою. Проте залишиться в серцях людей невмируща пам’ять про героїзм бійців атомного фронту, які зробили все можливе, аби захистити Україну і світ від радіаційної біди, - наголосив Валентин Мельничук.

За сумлінну працю, виявлений героїзм і мужність, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Валентин Мельничук окремим з них вручив почесні грамоти та нагрудні відзнаки обласної ради.

Учасникам заходу була представлена концертна програма за участю провідних артистів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм та творчих колективів області.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини