Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:02:45

На півночі Чернігівщини міліція затримала зухвалих браконьєрів

06.12.2013   09:25

Швидке та високопрофесійне реагування працівників Новгород-Сіверського районного відділу міліції Чернігівщини на повідомлення про факт браконьєрства дозволило затримати групу осіб, що завдали збитків природі майже на 800 тисяч гривень.

У вечірній час до Новгород-Сіверського УМВС України в Чернігівській області від одного з жителів району надійшла оперативна інформація про те, що на тихій річці Судость (притоці Десни) неподалік прикордонного селища Грем'яч кілька чоловіків здійснюють вилов риби з використанням заборонених знарядь лову.

До місця події було направлено групу швидкого реагування райвідділу. У вказаному місці працівники міліції виявили шістьох чоловіків, жителів райцентру та приміських сіл. Вони саме завершували вантажити до кузову автомобіля «ГАЗель-дует» злочинну здобич та знаряддя лову.

Як розповів начальник Новгород-Сіверського РВ УМВС України в Чернігівській області Ігор Паніотов: «Прибула на місце слідчо-оперативна група виявила та вилучила у зловмисників гумовий човен, майже стометрової довжини невід з дрібним вічком (таке знаряддя лову поміж рибалок зветься «марлівкою» через відділену схожість з марлею), а також 13 мішків, доверху наповнених дрібною рибою. Згодом було встановлено, що молодики незаконно добули близько 600 кілограмів риби, серед якої переважали верховідка, плітка та окунь, а також були декілька дрібних щук».

Оскільки збитки, завдані природі, обраховуються не за загальною вагою добутої риби, а за кількістю знищених особин, працівникам міліції довелося витратити декілька годин на підрахунок браконьєрської здобичі.

Спільними зусиллями працівників райвідділу та місцевого пункту водної міліції, підпорядкованого лінійному відділу міліції в річковому порту «Чернігів» (вони були запрошені для надання практичної та методологічної допомоги), було встановлено: кількість винищеної рибної дрібноти перевищила 44500 голів. Збиток природі Придеснянського краю оцінено у понад 780 тисяч гривень.

Проти підозрюваних у браконьєрстві відкрито кримінальне провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України («незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом»), яка передбачає покарання від значного штрафу аж до позбавлення волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Остаточно міру відповідальності зловмисників визначить суд.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.