Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:38:23

Завершилася операція "Зброя і вибухівка"

28.11.2013   14:39

Чернігівщина підбила підсумки спецоперації, покликаної вивести з нелегального обігу вогнепальну зброю, боєприпаси і вибухівку, що є на руках у громадян. В ході практичного етапу державної цільової оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» співробітники міліції області виявили 27 фактів незаконного зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

З незаконного обігу вилучено 7 одиниць вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 680 набоїв різних калібрів.

Так, в ході профілактичної операції у жителя обласного центру міліція вилучила саморобний обріз рушниці, аналогічну зброю незаконно зберігав у себе і житель Менського району. Також саморобні пристрої для стрільби і незареєстровані рушниці вилучалися в Коропському, Щорському та Ріпкинському районі.

Натомість у Новгород-Сіверському районі громадянин добровільно видав саморобний пістолет та 18 набоїв калібру 9мм та 5,45мм., чим звільнив себе від відповідальності за їх незаконне зберігання.

В Чернігові у непрацюючого раніше судимого місцевого жителя працівники міліції виявили та вилучили саморобний металевий пристрій з внутрішніми нарізами для відстрілювання набоїв. Інформація про подію внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

У громадян вилучалися пістолети і револьвери в Чернігові, Прилуцькому, Ніжинському та Носівському районах. Операція «Зброя і вибухівка» завершилася, але профілактичні заходи тривають.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини