Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:13:57

В Чернігові затримані професійні велоклептомани

25.11.2013   12:10

Дільничні інспектори міліції Чернігівського міського відділу затримали велосипедних злодіїв, на рахунку яких понад 30 крадіжок. Даним злочинним промислом займалися двоє дорослих чернігівців. Як зазначив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Чернігівського МВ УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Парфентьєв, кількість крадіжок двоколісного транспорту зростає, як правило, в теплу пору року.

Адже для того, щоб викрасти велосипед, багато часу і зусиль не потрібно: вкрав, сів і поїхав. Ці ж зловмисники крали цілий рік, аби було що красти.

Чому злодіїв так цікавить саме викраденням двоколісних? На це є кілька причин: халатність господарів, які кидають велосипеди де попало без належного захисту, низькі моральні якості людей, які готові купувати крадені речі, відсутність ідентифікаційних знаків на велосипедах, що ускладнює пошук велосипеда правоохоронцями.

Зловмисники крали велосипеди по всьому місту о будь-якій порі, бувало навіть по 3-4 за день. Шукали здебільшого багатоповерхівки, де в коридорах загального користування недбалі господарі залишали своїх двоколісних коней. Якщо у велосипеда були спущені колеса, злодії й тут не губилися - у одного з них при собі була сумка з усіляким приладдям для відкривання дверей, ключі та навіть насос.

Аби швидко збути крадене на чернігівських ринках, пропонували двоколісних коней здебільшого сільським торгівцям, адже там велосипед - основний засобів пересування. На запитання покупців «чому так дешево?» (від 200 до 600 гривень), відповідали, що потрібні гроші. Зрозуміло, документів на ці велосипеди ніхто й не питав.

За словами керівника міськвідділу міліції Вадима Парфентьєва, допомогли затримати крадіїв небайдужі чернігівці. Мешканці одного з мікрорайонів міста розповіли своєму дільничному, що бачили у дворі невідомих на велосипедах. За наданими прикметами дільничні вирахували, відслідкували і затримали злодіїв. Завдяки допомозі громадян міліціонери вже повернули кілька велосипедів власникам.

Але історія на цьому не закінчилася. Один із злодіїв, знаходячись на особистому зобов'язанні (за старим кодексом підписці про невиїзд) знову взявся за старе. Міліціонери затримали його, коли той керував щойно викраденим скутером. Тож відносно нього відкрито кримінальне провадження за статтею «крадіжка, вчинена повторно». Тепер молодик затриманий до ізолятора тимчасового тримання і отримає до попереднього покарання ще й нове. Буде над чим подумати найближчі кілька років.

Затримані велокрадії дали правдиві свідчення, відносно них відкриті кримінальні провадження за статтею «крадіжка», санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до шести років.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини