Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:26:46

Ветеринарна міліція Чернігівщини контролює ситуацію в регіоні

16.11.2013   11:18

Три сотні складених адміністративних протоколів за порушення ветеринарно-санітарних вимог, вручення порушникам 79 приписів про усунення недоліків, вилучення з обігу більш ніж 7 тонн зіпсованої м'ясної та рибної продукції - такі основні підсумки цьогорічної роботи відділу ветеринарної міліції УМВС України в Чернігівській області.

Працівники підрозділу спільно з колегами з управління державної служби боротьби з економічною злочинністю, дільничними інспекторами міліції, податковою міліцією, іншими зацікавленими службами та відомствами здійснили 223 перевірки підконтрольних об'єктів. Прискіпливому контролю піддано 63 дрібні магазини та ринки, 28 супермаркетів і баз, 29 об'єктів торгівлі тваринницькою продукцією, 11 м'ясопереробних підприємств.

На порушників складено 212 протоколів про адміністративні правопорушення за порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог, в тому числі 37 на посадових осіб та керівників. Обмежено обіг 7150 кілограмів продукції тваринного походження, утилізовано та перероблено 6,5 тонн недоброякісних і небезпечних для вжитку харчів. Проінспектувавши низку установ торгівлі усіх форм власності, працівники відділу виявляли майже однакові порушення.

Так, під час перевірки одного з м'ясопереробних підприємств Чернігова, в холодильній камері підприємства виявлено та обмежено обіг 1600 кг ковбасних виробів зі строком вжитку, що минув. За виявлене порушення на керівника складено протокол про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 107 КУпАП.

Також, з метою контролю за проведенням оздоровчих заходів від лейкозу великої рогатої худоби, здійснено виїзди до районів області де перевірено дотримання вимог відповідної інструкції в 7 присадибних ділянках приватного сектору. За виявлені порушення на п'ятьох власників хворої на лейкоз худоби, що утримується понад два роки, складено протоколи про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 107 КУпАП та вручено приписи. Один матеріал направлено до органів прокуратури.

В ході профілактичних заходів, спрямованих на недопущення Африканської чуми свиней та хвороби Ауєскі, проінспектовано 14 свиногосподарств області. За виявлені порушення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 12 керівників.

Одним з дієвих профілактичних заходів, здатних мінімізувати ризик поширення у державі особливо небезпечних хвороб тварин, є інтенсивне функціонування мобільних груп відповідного спрямування у прикордонних районах. На Чернігівщини у поточному році діяли 10 таких груп, до складу яких, поряд з працівниками відділу ветеринарної міліції УМВС в області, входили представники підрозділу ДПС ДАІ, державної служби ветеринарної медицини. Також залучалися працівники ветеринарної міліції з Черкаської, Чернівецької та Херсонської областей.

Загалом, завдяки наполегливій роботі підрозділу ветеринарної міліції Чернігівщини, епізоотична ситуація в області залишається стабільною і повною мірою контрольованою.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.