Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:42:46

Студенти вирішили створити віртуальний центр зайнятості

15.11.2013   14:47Агенцiя

14 листопада в дискусійному клубі «Експертна думка» відбувся круглий стіл, присвячений сучасним аспектам працевлаштування студентів вищих навчальних закладів обласного центру.

У його роботі взяли участь депутат Чернігівської міської ради Сергій Вакуленко, начальник відділу зв’язків із громадськістю міськради Ірина Соломаха, представники обласної студентської ради, первинної профспілкової організації студентів Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, студенти випускних курсів вишів Чернігова.

У ході обговорення студенти ознайомилися з діяльністю органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, профспілки студентів щодо підтримки молоді у працевлаштуванні.

Жвавий інтерес викликали  розповіді Юлії Ковтун і Наталії  Іващенко про їх досвід пошуків роботи та спілкування з роботодавцями. Дівчата на реальних прикладах довели, що при бажанні кожен студент може знайти собі додатковий підробіток в Інтернеті або офлайні. Проте, далеко не завжди знайдена робота приносить задоволення і очікуваний фінансовий результат.

Серед пропозицій, які здатні реально покращити ситуацію з  працевлаштуванням молоді, найбільшу  зацікавленість в усіх учасників  викликала ідея створення студентського  центру зайнятості. Прийнято рішення  щодо консолідації зусиль обласної студентської ради та профспілки студентів ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка у цьому напрямку. Свою підтримку починанню висловив і Сергій Вакуленко. Він, зокрема, наголосив, що роботодавці сьогодні зацікавлені у молодих і креативних кадрах, які хочуть і можуть ефективно працювати у самих різноманітних галузях.

Окремо хочеться наголосити, що запропонований проект планується як загальноміський і до співпраці  над ним можуть долучатися студенти всіх вишів Чернігова. Свої пропозиції, ідеї, напрацювання можна залишати в коментарях або надсилати на адресу електронної пошти novosti@stydent.org.ua

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини