Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:12:04

19 кг делікатесу коштуватиме порушникам 16 тисяч гривень

15.11.2013   07:16

Подружжя українців, намагаючись нелегально перевезти в Україну делікатесний продукт, винайшли «новаторський» метод переміщення через кордон партії червоної ікри.

Пункт пропуску

Пункт пропуску "Сеньківка"

У пункті пропуску «Сеньківка» під час проведення поглибленого огляду автомобіля «Тойота Ауріс» оглядовою групою виявилено схованку, в якій знаходилось 6 пластикових відер по 3 кг з ікрою лососевою горбуші та 4 пластикові контейнери по 250 гр з ікрою лососевою кижуча.

Ємкості з ікрою знаходились на місці запасного колеса та були загорнуті у металеву фольгу, а зверху ще й прикриті фанерною дошкою і килимком. Варто зазначити, що намагаючись уникнути митного контролю, водій спочатку скерував автомобіль на смугу «зеленого коридору».  

За попередньою оцінкою  вартість вилученої ікри становить  близько 8 тисяч гривень. За даним  фактом співробітники Чернігівської  митниці Міндоходів порушили адміністративну  справу за ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю».

Санкції даної статті передбачають накладення на порушників штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів, що переміщувались з порушенням законодавства, з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для їх переміщення.

До речі, це не перший у цьому році випадок затримання на Чернігівщині червоної ікри у досить великих обсягах. У вересні у пункті пропуску «Сеньківка» також вилучено партію ікри вартістю близько 100 тисяч гривень. Тоді наш співвітчизник намагався незаконно ввезти в Україну 244 кг червоної лососевої ікри, розфасованої у бочки та жестяні банки.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.