Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:53:05

Нічне місто стане безпечнішим

13.11.2013   07:44

Міліція провела в Чернігові з 8 по 10 листопада оперативно-профілактичну операцію із промовистою назвою «Нічне місто», її мета - стабілізація оперативної обстановки в обласному центрі.

Під час інструктажів керівництво УМВС в області націлювало особовий склад на підвищення ефективності розкриття кримінальних правопорушень, у першу чергу майнової спрямованості, виявлення фактів незаконного обігу наркотиків, забезпечення охорони громадського порядку, прав і свобод громадян.

В профілактичних заходах взяли участь всі провідні служби органів внутрішніх справ області, працівники ДАІ, батальйону патрульної служби, роти міліції особливого призначення «Беркут».

Про ефективність проведеної роботи свідчать статистичні дані. Так, було розкрито 18 кримінальних правопорушень (в тому числі 3 по «гарячих слідах»), виявлено 4 факти незаконного обігу наркотиків та 1 факт незаконного поводження зі зброєю, затримано шістьох п'яних водіїв.

Складено 249 адміністративних протоколів за порушення правил благоустрою міста, порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, дрібне хуліганство, вчинення насильства в сім'ї, виготовлення та придбання самогону.            

На 135 громадян були складені протоколи за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу у громадських місцях у п'яному вигляді, на 49-х - за куріння у заборонених місцях.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей виявили шістьох продавців торговельних закладів, які продавали алкоголь неповнолітніх. На порушників складені адміністративні протоколи, кожен продавець заплатить чималий штраф (від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). Також перевірявся порядок перебування дітей у розважальних закладах та комп'ютерних клубах після 22-ї години.

Так, в ході операції «Нічне місто» каналом "102" надійшло повідомлення, що в магазині по вулиці Єськова скоєне пограбування. П'яний молодик, скориставшись відсутністю в торговому залі продавщиці, заволодів виручкою і намагався втекти, але був затриманий «по гарячих слідах» неподалік торговельного закладу. Виявилося, що парубок вже мав проблеми із законом, свого часу він відбував покарання за крадіжку.

Оперативники карного розшуку встановили особу зловмисника, який  скоїв крадіжку карток поповнення мобільних операторів на загальну суму 1860 гривень з кіоску на зупинці громадською транспорту. Відносно лиходія відкрито кримінальне провадження за статтею «крадіжка».

Працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в ході операції вилучили в Чернігові 4 ігрові автомати, які працювали всупереч закону про заборону грального бізнесу в Україні. Власник ігрових автоматів встановлений, вирішується питання щодо притягнення його до кримінальної відповідальності. Проведена операція засвідчила ефективність профілактичних заходів, які триватимуть і надалі.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини