Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:27:10

Громадський сектор є важливим чинником ефективного вирішення проблем окремих груп населення

12.11.2013   14:27

Секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет відвідав планове заняття, яке проводила міська благодійна організація батьків і дітей-інвалідів з дитинства «Логос» для своїх підопічних.

У заході взяли участь представники інших громадських організацій, що активно працюють в обласному центрі та опікуються родинами, в яких виховуються діти з обмеженими фізичними можливостями.

Від імені Чернігівського міського голови, від депутатського корпусу міськради та всієї територіальної громади О. Шеремет привітав весь колектив цього закладу. Він зазначив, що сьогодні органи центральної та місцевої влади активно залучають до своєї роботи членів громадських рад, інститути громадянського суспільства. У регіонах країни послідовно реалізовуються ініціативи Президента України Віктора Януковича, які спрямовані на демократизацію суспільно-політичного життя країни.

«Президент України наголошує: «Конструктивна владно-суспільна взаємодія має стати невід’ємним складником усієї системи відносин в українському суспільстві та, відповідно, пронизувати усі сфери життєдіяльності – соціальну, політичну, економічну, культурно-освітню, екологічну та інші», - підкреслив секретар міської ради.

Директор міської благодійної організації батьків і дітей-інвалідів з дитинства «Логос», депутат міськради Надія Лозбень розповіла про діяльність громадської організації, про існуючі проблеми та ознайомила присутніх із досягненнями свої підопічних. За її словами, цільова група, якою опікується організація, це діти та молоді люди з обмеженими фізичними та розумовими можливостями, а також їхні родини. Кожного дня для них проводяться групові та індивідуальні заняття з соціально-побутової, трудової та фізичної реабілітації за індивідуальними програмами реабілітації. Так, наприклад, сьогодні відбулось заняття на тему: «Рослини для ландшафтного дизайну. Однорічні рослини. Асортимент однорічних рослин. Догляд за ними».

При організації працює «Центр соціальної реабілітації дітей–інвалідів та інвалідів з дитинства «Логос», основною метою діяльності якого є виконання програм щодо розвитку та соціальної адаптації інвалідів. Підопічні також можуть тут покращити свій фізичний стан, вони займаються в тренажерному залі, грають у теніс.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини