Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:22:41

На Чернігівщині міліціонери врятували жінку з-під коліс

09.11.2013   10:31

Завдяки злагодженим професійним діям двоє міліціонерів витягли жінку-інваліда з-під коліс п’яного водія

Під час оперативно-профілактичного відпрацювання Чернігова двоє співробітників управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС в Чернігівській області здійснювали заплановані заході в центральній частині міста.

Досвідчені оперативники, начальник відділу підполковник міліції Віталій Музика та старший оперуповноважений майор міліції Василь Черноус, відпрацювавши район боулінг-клубу, звернули увагу на розташований неподалік цілодобовий магазин.

Як розповів начальник Управління МВС в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик, близько першої ночі міліціонери стали свідками дорожньо-транспортної пригоди просто під вікнами магазину. Внаслідок конфлікту, який виник між водіями автомобілів «Фольксваген Пассат» і «Рено Логан», водій першого розігнав свій легковик і, рухаючись заднім ходом, вдарив машину опонента. При спробі повторного удару він ледь не скоїв наїзд на пасажирку «Рено Логан», яка вискочила з понівеченої автівки. Жінку буквально вихопили з-під коліс працівники міліції, які, побачивши загострення конфлікту, поспішили на допомогу.

Від другого удару «Рено» розвернуло, а «Фольксваген» помчав у бік центру міста. Працівники міліції почали його переслідування, яке успішно завершилося затриманням порушника.

В салоні «Фольксвагена», окрім водія, знаходилося ще троє людей: чоловік і дві жінки. Усі четверо перебували у нетверезому стані, що згодом підтвердило медичне обстеження. Зокрема, вміст алкоголю в крові обох чоловіків сягав 4,2 проміле, що кваліфікується як тяжке сп’яніння.
Автомобіль порушників був доправлений на штрафний майданчик. Відносно водія складено адміністративні матеріали відразу за двома статтями Адміністративного кодексу: ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів чи іншого майна) та ст. 130 (керування транспортом у стані сп’яніння). Міру відповідальності горе-водія визначить суд.

Олександр Михайлик додав, що вже вранці того ж дня до Управління МВС в Чернігівській області надійшов лист від потерпілої пасажирки Рено «Логан», в якому вона дякувала міліціонерам за допомогу та швидке затримання винуватців аварії. Вдячна жінка висловила прохання до генерала, як очільника УМВС, неодмінно заохотити співробітників управління ДСБЕЗ, які сумлінно виконали свої службові обов’язки.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.