Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:24:39

Зустріч з охоронцями кордону

04.11.2013   08:05Агенцiя

Коли учням 9 та 11 класів Щорської середньої школи №1 запропонували під час осінніх канікул завітати з екскурсією до прикордонників, то від бажаючих не було відбою. Символічно виглядає і сам обраний для екскурсії день 28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників.

Зустрівши гостей та розпочинаючи екскурсію, заступник начальника відділу з персоналу Віктор Колесніков розповів про історію створення підрозділу та особливості його службової діяльності. В адміністративних приміщеннями відділу, на сучасних макетах відділу та міжнародного автомобільного пункту пропуску «Сеньківка», він розповів про ділянку відповідальності відділу, яка до речі складає 53,2 км. Розповів про щоденну службу прикордонних нарядів, до якої залучається 41 прикордонник, на яких покладається завдання щодо забезпечення недоторканності державного рубежу.

Найцікавіше почалося згодом, коли учням  показали на практиці, як саме несуть службу прикордонники і як їм допомагає в цьому сучасна автомобільна та спеціальна техніка, службові тварини.

Жваво пройшли показові виступи кінологів зі своїми вихованцями. Ніби граючись собаки розшукували заховані і в речах, і в скляних банках запахоносії наркотичних речовин. Інструктор службової собаки Володимир Непоп з вівчаркою Еммою показав дітям курс загального дресирування. Емма миттєво реагувала не тільки на голосові команди, а й на жести військовослужбовця. Прикордонник продемонстрував разом з чотирилапим помічником показову затримку навчального порушника державного кордону. Учні ж були в захваті від розуму та бездоганної роботи вівчарки!

Сучасну спецтехніку та озброєння, яким користуються нині прикордонники, школярам представив старшина Андрій Тарасевич. Непідробний інтерес у них викликало все: і тепловізор, і квадроцикл, який набирає швидкість до 95 км/год., і автомат АК-74, з яким учням дали потренуватися в його розборці та зборці.

Після відвідин відділу, школярів запросили до пункту пропуску «Сеньківка», де не тільки розповіли та показали як здійснюється прикордонний контроль і пропуск через державний кордон України осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна, а навіть поділилися "секретами" виявлення та припинення випадків незаконного їх переміщення.

Одна з школярок під враженнями від поїздки сказала: «Я в захваті від побаченого, нам дозволили потримати справжню зброю в руках. А які розумні собаки допомагають охороняти наш кордон! Тільки тут я дійсно відчула по-справжньому гордість за свою Батьківщину, важливість відповідальної служби прикордонників».

І хлопці, і дівчата, після екскурсії розпитували офіцера, який їх супроводжував, як можна потрапити на службу в прикордонники і він докладно розповів про те, що для цього потрібно зробити та яким вимогам повинні відповідати кандидати на прикордонну службу.

На згадку про поїздку школярам залишаться групові знімки та враження, які забудуться нескоро.
 

О.В.Дудко, помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби, підполковник
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини