Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:19:06

Проведено науково-практичний семінар “Кращий досвід функціонування системи управління охороною праці на підприємстві”

29.10.2013   13:49Агенцiя

За ініціативи керівництва територіального управління Держгірпромнагляду в Чернігівській області спільно з редакцією журналу “Промислова безпека” та Прилуцькою міською радою на фабриці компанії “Бритіш Американ Тобакко Україна” було проведено регіональний науково-практичний семінар “Кращий досвід функціонування системи управління охороною праці на підприємстві” для керівників служб та спеціалістів з охорони праці найбільших підприємств Чернігівської області. Проведення такого заходу відповідає основним засадам впровадження політики соціально-корпоративної відповідальності компанії “Бритіш Американ Тобакко Україна”, зокрема сприятиме запровадженню високих стандартів ведення виробництва у регіоні.

Основною метою семінару було ознайомити спеціалістів з охорони праці Чернігівщини з найкращими практичними рішеннями з безпеки праці, що застосовуються в компанії “Бритіш Американ Тобакко Україна”. Учасники семінару відвідали основні виробничі цеха та дільниці, ознайомилися із методом оцінки ризиків для обладнання, яке застосовується на фабриці. Також гості не оминули і музей фабрики, де їх вразила історія становлення та розвитку фабрики від напівкустарного виробництва в далекому 1889 році до терперішнього рівня міжнародного та сучасного підприємства, яке випускає продукцію найвищої якості.

Під час круглого столу спеціалісти з охорони праці мали змогу ознайомитися з виробничим підрозділом “Бритіш Американ Тобакко Україна” та дізнатися за якими напрямками ведеться активна робота із забезпечення високих стандартів з охорони праці, а також мали змогу задати запитання та отримати відповіді на теми, які їх найбільше хвилюють.

Ініціативи у сфері безпеки праці належать до пріоритетних програм компанії. Так, з початку цього року на Прилуцькій тютюновій фабриці стартували дві програми, одна з яких – “Kindergartner Approach” – поєднує елементи культури працівників та підрядників фабрики і прості підходи до оцінки ризиків з питань виробничої безпеки, а інша – “Скорочення до нуля” – спрямована на системну профілактичну роботу із попередження найбільших ризиків та досягнення цілі щодо унеможливлення нещасних випадків на виробництві.

Ніколаз Муноз, директор з Виробництва “Бритіш Американ Тобакко Україна”: “Практичний семінар для спеціалістів з охорони праці найбільших підприємств регіону є відповідальною та важливою подією, оскільки охорона праці для нашої компанії є одним із пріоритетів у повсякденній виробничій діяльності. Думаю, ми всі можемо цим пишатись і надалі разом, передаючи свій найкращий досвід іншим, робити все можливе, щоб працювати в безпечних і комфортних умовах без зайвих ризиків та небезпек.”

Микола Штанько, начальник теруправління Держгірпромнагляду по Чернігівській області: “Дуже приємно відзначити, що в нас в області є підприємства, на яких дійсно дбають про питання безпеки праці працівників. Зразковою у цьому сенсі є Прилуцька тютюнова фабрика компанії “Бритіш Американ Тобакко Україна”, яка не шкодує ні організаційних ресурсів, ні технічних засобів заради покращення рівня безпеки технологічних процесів. Це ми все побачили під час семінару, тому велика подяка адміністрації компанії за відкритість та співпрацю.”

Андріан Галач, головний редактор журналу “Промислова безпека”: “Перше враження, що Ви (ред. Компанія “Бритіш Американ Тобакко Україна”) справжні, тобто те, що ви декларуєте з питань промислової безпеки, ви дійсно застосовуєте в своїй повсякденній діяльності на виробництві. По друге – це практична складова, адже на семінарі ми говоримо про абсолютно реальні речі, які не потребують суттєвих фінансових затрат, а можуть бути реалізовані на будь-якому підприємстві лише за наявності бажання покращити безпечність умов праці, як зі сторони керівників цих підприємств, так і за активної підтримки самих працівників.”

Олександр Сивенко, заступник Прилуцького міського голови: “Тютюнова фабрика у нашому місті є підприємством європейського зразка, де застосовуються найкращі європейські стандарти з питань промислової безпеки. Тож проведення такого семінару для керівників та спеціалістів області якраз є на часі, зважаючи на поступовий рух України до впровадження європейських цінностей. Сьогодні всі мали змогу наочно переконатися, що це дійсно можливо!”
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини