Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:32:01

В Чернігові презентували проект “Відкритий інтернет-простір для районних ЗМІ Північної України”

29.10.2013   08:11Агенцiя

У вересні 2013 року стартував проект “Відкритий Інтернет-простір для районних ЗМІ Північної України”. Його реалізує сімферопольська міська молодіжна громадська організація “Світло”. Докладніше про цей проект, його мету та умови участі чернігівських ЗМІ розказали представники ГО “Світло” під час прес-конференції, що відбулася 28 жовтня в Чернігові.

Як повідомили журналістам голова ГО “Світло” Антон Плаксун та голова КРМГО “Кримський республіканський центр інтелектуального розвитку” Микита Шабанов, метою проекту є створення безкоштовних WEB-сайтів для районних друкованих ЗМІ Північної України (Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської областей) та навчання представників цих ЗМІ навичкам адміністрування сайтів, управління новинним контентом та інтеграції з соціальними мережами та новітніми медіа.

Так, зокрема, на Чернігівщині для участі в проекті були відібрані такі газети з різних районів: “Час”, “Трудова слава”, “Вісті Борзнянщини”, “Голос Присеймів’я”. Всього ж заявки подали 7 видань. Критеріями для відбору став тираж видання, мотивація колективу щодо створення інтернет-версії, а також можливість адмініструвати сайт (в тому числі технічна, тобто відповідне обладнання, доступ до Інтернету). До речі, форма власності видання – приватна чи комунальна – не мала значення для відбору. За словами спікерів, загалом для Півночі України характерна вища порівняно з іншими регіонами медіа-грамотність (значна частина “районок” вже мають свої сайти й успішно себе презентують в Інтернеті) .

– WEB-сайти для районних ЗМІ Чернігівщини матимуть унікальний дизайн, розділи, контент. Окрім безпосередньо готового сайту, ми оплачуємо доменне ім’я та сплачуємо за хостинг упродовж року. Однак це лише частина великого за обсягом проекту, – зауважує його менеджер Антон Плаксун. – Ми будемо також навчати співробітників редакцій адмініструвати ці сайти, тренінги для них відбудуться в Криму. Крім того, ми допоможемо презентувати ці WEB-сайти в Інтернет-просторі Україні, серед представників ЗМІ, влади, громадських організацій, а також допоможемо їх “розкрутити”.

Після того, сайти для районних ЗМІ будуть створені, всі “ключі” щодо їхнього адміністрування будуть передані редакціям. Після року спільної з ГО “Світло” роботи редакції будуть самотужки наповнювати свої сайти новинами, матеріалами, фоторепортажами. Як буде функціонувати таке видання – як Інтернет-версія друкованої газети чи як інформаційна агенція – вирішуватимуть самі колективи редакцій.

Взяти участь у такому проекті хотів би і редактор газети “Новини Городнянщини” Леонід Якубенко. За його словами, він давно шукає для цього можливості й надсилав заявку на конкурс. З першого разу вона не пройшла, але менеджер проекту пообіцяв розглянути її ще раз. До речі, ті з районних газет, хто не знав про цей конкурс, ще можуть спробувати взяти в ньому участь. Заявки треба надсилати на адресу: svitlo.simferopol@gmail.com <mailto:svitlo.simferopol@gmail.com> (з приміткою – на конкурс).

· Проект “Відкритий Інтернет-простір для районних ЗМІ Північної України” є логічним продовженням вдалих проектів “Відкритий Інтернет-простір для районних ЗМІ Криму”, “Відкритий Інтернет-простір для районних ЗМІ Півдня України” та “Відкритий Інтернет-простір для районних ЗМІ Центральної України”. Для участі у цьогорічному проекті були відібрані 16 ЗМІ північного регіону. Побачити сайти цих видань можна буде вже в квітні наступного року.


Довідково: Сімферопольська міська громадська молодіжна організація “Світло” створена в 2005 році. Мета роботи – задоволення та захист соціально-економічних та інших прав і інтересів жителів Криму, а також сприяння вдосконаленню інтелектуальних можливостей та потенціалу кримської молоді. За роки свого існування громадська організація “Світло” організувала і провела велику кількість різних інформаційно-просвітницьких акцій у Сімферополі та АР Крим.
Досвід реалізації проектів “Відкритий Інтернет-простір для районних ЗМІ Криму” засвідчує, що редакції районних ЗМІ розуміють важливість виходу за межи традиційного формату та активної праці в мережі Інтернет. Так, з 10 кримських районних видань, що перемогли у конкурсі на створення власного WEB-сайту, 9 представлені у мережі Інтернет, а у 6 видань регулярно оновлюється контент. З 20 районних видань Півдня України, що перемогли у конкурсі, 20 представлені у мережі Інтернет, а у 10 видань регулярно оновлюється контент.

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.