Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:25:47

Гончарівські артилеристи – найкращі в Збройних силах України!

25.10.2013   16:00

Військовослужбовці артилерійської батареї 1-ї окремої танкової бригади, що дислокується у селищі Гончарівське, вибороли 1-е місце та сертифікат на 50 тисяч гривень під час конкурсу на кращу артилерійську батарею вітчизняного війська.

Змагання проходили майже 2 тижні на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, який базується на Яворівському полігоні Львівської області.

Участь у конкурсі взяли артилерійські батареї, які вибороли звання кращих у змаганнях в армійських корпусах Сухопутних військ, Високомобільних десантних військах та Військово-Морських Силах Збройних Сил України. Серед них артилерійські підрозділи з міст Житомира, Кривого Рогу, Сімферополя, Яворова Львівської області та смт Гончарівського Чернігівської області.

Відповідно до Програми проведення конкурсу, випробування підрозділів здійснювалося упродовж 12 днів у чотирьох номінаціях: тактичній, професійній, спеціальній та спортивній. Наприклад, у тактичній номінації оцінювалися злагоджені дії конкурсантів у складі батареї, готовність до виконання завдань з вогневого ураження противника в умовах сучасного бою, вміле застосування озброєння та військової техніки у складі артилерійського підрозділу, високі морально-бойові та психологічні якості та фізична витривалість. У професійній – оцінювалися практичні навички офіцерів батарей щодо виконання ними залікових вогневих завдань з бойовою стрільбою із залученням штатних артилерійських підрозділів. У спеціальній номінації особовий склад батарей виборював бали під час виконання нормативів зі спеціальної підготовки та заходів з технічної підготовки. А спортивна номінація виявилася для артилеристів чи найнесподіванішою – їм довелося пробігти естафету літнього артилерійського біатлону. яка складається з чотирьох етапів протяжністю 1 кілометр кожний. Батарея мала подолати їх у повному складі. Кожний військовослужбовець окрім бігу та стрільби на влучність із АКС-74 мав виконати специфічне завдання за фахом у якомога у коротший термін, а кожна похибка – мінус дорогоцінні секунди від загального часу підрозділу.

Отож боротьба за призові місця виявилася запеклою, адже всі артилеристи добре підготувалися до фіналу.

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Генадій Воробйов привітав учасників конкурсу із наступаючим професійним святом – Днем артилериста, та вручив нагороди переможцям артилерійських змагань та кращим військовослужбовцям-фахівцям.

Призовий фонд змагань склав 100 тисяч гривень. Кращою за підсумками конкурсу стала реактивна артилерійська батарея з окремої танкової бригади 8 армійського корпусу, де командиром капітан Дмитро Сахненко. Особовий склад батареї здобув упевнену перемогу у професійній номінації і краще за всіх виконав нормативи спеціальної підготовки та вогневого завдання з бойовою стрільбою кочуючою бойовою машиною та виборов перехідний приз кращої артилерійської батареї Збройних Сил України, вимпел та диплом. Також гончарівські артилеристи повезли додому сертифікат 50 тисяч гривень. 

 Володарі другого місця — мінометна батарея окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ, де командиром капітан Микола Карпенко. За друге місце особовий склад батареї нагороджений сертифікатом 30 тисяч гривень та дипломом. Почесне третє місце посіла реактивна артилерійська батарея окремої механізованої бригади 13 армійського корпусу, де командиром капітан Олександр Циганок. Особовий склад батареї нагороджений сертифікатом на 20 тисяч гривень та дипломом.

Додатково під час проведення конкурсу визначалися кращий командир батареї, командир вогневого взводу – старший офіцер батареї, командир взводу управління батареї та краща обслуга.

Командувач Сухопутних військ, аналізуючи результати змагань, зауважив, що боротьба серед конкурсантів точилася запекла, кожного дня лідерство переходило від однієї батареї до іншої, адже воїни-артилеристи склали достойне суперництво один одному і показали високу фахову підготовку, бажання виконувати завдання якнайкраще.

– Крім основних призів конкурсу військовослужбовці, які цього року виявилися кращими за інших, можуть цілком розраховувати на підвищення по службі, вони всі обов’язково будуть зараховані у резерв на вищі посади і протягом року, а я думаю, що й скоріше, це буде реалізовано, – сказав генерал-полковник Генадій Воробйов.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини